Aktywne Wpisy

Codon +22
#gielda Tak, jak obiecałem, wrzucam top 5 akcji w Ameryce z niezrealizowanym zyskiem, wartości w USD. Tickerów chyba nie trzeba nikomu objaśniać :)
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
źródło: 1000008310
Pobierz
annlupin +20
co tam uwas
źródło: annlupin7776543
Pobierz

Zainstalowałem sobie QT na malinie i chciałem zrobić najprostszą apkę do sterowanie GPIO. Niestety łącząc się przez VNC nie da się pisać w QT bo jest totalnie klawiatura zmapowana, czytałem, że to jakiś bug. Czy ktoś dał sobie z tym radę? Jeśli jedyne wyjście to podłączenie maliny do monitora to mnie nie urządza.. no chyba, że ktoś zna dobry tutorial jak zrobić to z kompilacją skrośną najlepiej na windzie(nie bijcie).
Witamy w świecie Linuksa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cygwin dużo ułatwi, jeśli nie chcesz jeszcze się pozbywac Windowsa. :)
Przesyłasz scp i kompilujesz na malinie. Można zdalnie debugować.
Ewentualnie sshfs ale nie wiem jak z tym pod Win.
IDE pod qt i przez VNC się do tego podłączasz?
Jeżeli tak to podłącz się przez ssh -Y user@adresmaliny z linuxa na PC i i będziesz miał programy z GUI.
Ewentualnie na windows musisz zainstalować Xming i łączyć się przez putty wtedy możesz i w windows ci normalnie okienka GUI otwiera.
Mirku robisz to źle.
Rób tak jak Ci pisali wyżej(jak pisał @jestem_w_szoku) - tzn. piszesz na PC w Qt creatorze kompilujesz na PC i wysyłasz binarki do maliny poprzez scp - to wszystko dzieje się z automatu.
W Qt creatorze dodaje się remote device i podaje dane logowania, później masz przycisk "Run" i "Debug" które uruchamiają wysyłanie
Postaram się wyrobić, nie wiem czy uda się jeszcze dziś, ale jak zrobię to chyba całe znalezisko i Cię zawołam
masz tutaj Tutorial z którego mam zamiar korzystać - wygląda legitnie i jest też na raspberry pi 2
https://wiki.qt.io/RaspberryPi2EGLFS