Wpis z mikrobloga

1. Umów się do lekarz
2. Odczekaj parę tygodniu czasu na wizytę
3. Lekarz przyjmuje do 17:00
4. Zwolnij się wcześniej z pracy i jazda do lekarza
5. Bądź w recepcji o 15:50
6. Lekarza już nie ma bo nie było pacjentów!
7. WTF?!?!
8. Jak nie ma pacjentów to lekarze wychodzą wcześniej
9. Najbliższy wolny termin znów za parę tygodni
10. Przejdź do punktu nr 1

#brakprofitu #sluzbazdrowia #nfz
  • 181
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Flypho: 1) porównujesz botoks do aborcji? Wcięcie zdrowej nerki jest głupotą zawsze - zgodzimy się? Ale jak ktoś przyjdzie powiększyć c---i to to też jest zawsze głupotą? - nie po prostu jest mniej przeciwskazań do tego - i znowu - nie jesteś lekarzem ale uważasz że wiesz wszystko lepiej - te botoksy, c---i, tłuszcze, korekty nosa - to też się odmawia pacjentom jeśli widać że przychodzi kobieta z zaburzeniami psychicznymi,
  • Odpowiedz
@Flypho: Ostatnim razem to lekarz nie chciał wykonać badań i prawie wylądowałem w łóżku trwale okaleczony. (ʘʘ)
"a wystarczyło posłuchać konowała i zrobić jedno badanie - odczekać te 2h w kolejce i bym teraz nie miał rury w dupie, albo nie jezdził na dializy 3x w tygodniu bo mi nerki wysiadły"

Wystarczyło zrobić dokładnie odwrotnie, posłuchać samego siebie, a nie konowała, który mnie odesłał do domu.
Ty
  • Odpowiedz
@krowolubka:

Pacjenci mają mnóstwo praw ale nawet o nich nie wiedzą- to też wina lekarzy?

Zgodzimy. Lekarz powinien to pacjentowi odradzić.

Ale jak ktoś przyjdzie powiększyć c---i to to też jest
  • Odpowiedz
@Flypho: Pacjenci mają mnóstwo praw ale nawet o nich nie wiedzą- to też wina lekarzy?

Zgodzimy. Lekarz powinien to pacjentowi odradzić.
Ale jak ktoś przyjdzie powiększyć c---i to to też jest zawsze głupotą?

Nie głupotą. Fanaberią dla bogatych. Czym się niby różni powiększanie cycków od wycięcia zdrowej nerki? Że za to pierwsze ktoś więcej płaci? ( ͡
  • Odpowiedz
@krowolubka:

Ale rozumiesz, że jak tak będzie to podzielisz lekarzy na tych którzy powiedzą że - "nie przepraszam ale to jest głupota której będzie pan w przyszłości żałował" i na pazernych rzeźników którzy zrobią wszystko za kasę?

TO JEST TEN IDEAŁ?

Czyli potwierdzasz że nie miałbyś pretensji jak bym Ci odmówił wykonania zabiegu tak? No ale już teraz masz pretensje że Ci czegoś odmówili lekarze :D Że nie zrobili tak jak
  • Odpowiedz
@Flypho: > "Panie doktorze kaszlę od 2 dni, mam gorączkę i tak źle się czuję" - no dawaj - jak leczysz - wiesz lepiej od lekarza nie? na c--j algorytmy i badania - tych to się konował może trzymać. Jaki lek podajesz z całej apteki którą Ci udostępnie hipotetycznie? Odpalasz google? Czekam na diagnozę - cały czas upierasz się że wiesz lepiej więc jest okazja się wykazać :) Udowodnij mi
  • Odpowiedz
@Flypho: taka dygresja - jak sobie wyobrażasz uwolnienie zawodu sędziego? Każdy może się tym zająć i przyjść z ulicy - piekarz dekarz informatyk wydają wyroki wg własnego osądu tak? bez żadnych prawnych podstaw? to się lincz nazywa - w krajach arabskich częste - ostatnio zabili dziewczynę za bodajże znieważnie koranu - NIE ZROBIŁA TEGO i co teraz ?
  • Odpowiedz
"Panie doktorze kaszlę od 2 dni, mam gorączkę i tak źle się czuję" - no dawaj - jak leczysz - wiesz lepiej od lekarza nie? na c--j algorytmy i badania - tych to się konował może trzymać. Jaki lek podajesz z całej apteki którą Ci udostępnie hipotetycznie? Odpalasz google? Czekam na diagnozę - cały czas upierasz się że wiesz lepiej więc jest okazja się wykazać :)

Leczę tak jak każdy lekarz rodzinny -
  • Odpowiedz
@Flypho: nie o to co napisałeś chodziło mi w przykładzie z leczeniem, ale może nieczytelnie to opisałem.

1) Wiem, że nie pisałeś się na bycie lekarzem
2) Prosta rzecz - zamiast 500 pacjentów to Ty masz te 500 schorzeń - ja Ci będę pisał jakie masz objawy a Ty mi napiszesz jak bys to leczył - równie dobrze możemy porównywać te Twoje metody leczenia z motodą diagnostyki, leczenia stosowaną w Polskich szpitalach
  • Odpowiedz
@Flypho: http://www.tvn24.pl/katowice,51/polski-przeszczep-twarzy-najlepszym-zabiegiem-na-swiecie,388242.html - NAJLEPSZY NA ŚWIECIE nie koledzy w Polsce sobie nagrodzę wręczyli - CI ZAJEBIŚCI AMERYKANIE TAK UZNALI
przy tak nie dofinansowanej służbie zdrowia lekarze takie rzeczy robią a Ty p--------z jacy to wszyscy c-----i źli niedobrzy i nie warci 1 złotówki - wiem że to jeden zabieg - ale pokazuje że nie jesteśmy tak z-----i za jakich nas uważasz - bez linka ale powiem Ci że niedawno była
  • Odpowiedz
@Flypho: proszę - masz link jeszcze do "zębów" http://www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/katowice/a/pacjent-po-przeszczepie-twarzy-ma-juz-zuchwe-i-zeby-wideo-udalo-sie-to-lekarzom-z-katowic,9374395/

te pazerne bezkarne niedouczony konowały nie dość że wykonały PIERWSZY taki zabieg na świecie to jeszcze zrzekli się wynagrodzenia
To pewnie dlatego żeby ludzie zaczęli przychodzić i będą mogli dalej bezkarnie ich zabijać tak jak Ty to widzisz - a to wyrachowane s--------y
  • Odpowiedz
@Flypho: dalej jedziemy - taka opresyjna zła służba zdrowia, zmuszają do leczenia, monolpoliści konowały z każdą głupotą każą biegać do lekarza
proszę - co to za głupoty wymieniałeś ?
Przeziębienie? http://www.lekibezrecepty24.pl/?pl_leki-przeciwkaszlowe-na-kaszel-suchy,86 - jakieś DWADZIEŚCIA PIĘĆ preparatów na kaszel - wszystko dla Ciebie
Grzybica? http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/skora/leki-na-grzybice-stop-bez-recepty-ktore-leki-na-grzybice-stop-sa-doste_41696.html wybieraj przebieraj
Stłuczenie? http://www.wapteka.pl/kremy-masci-2-634 - samych maści masz DWADZIEŚCIA SZTUK nie mówię już o innych postaciach lód czy zimne opatrunki też bez recepty - punkcję i odbarczenie -
  • Odpowiedz
Powiedz wprost - czy warto iść w taki system? - dostaniesz swój fragmencik wolności - i w zamian skażesz ludzi na to co napisałem - odpowiedz bezpośrednio na to pytanie

Oczywiście, że warto. Wolność powinna być nadrzędną wartością każdego myślącego człowieka i zdania w tej kwestii nie zmienię. Masz pretensje do ludzi, że są szczerbaci, ale to są ich zęby i mogę sobie z nimi robić, co im się żywnie podoba. Gdyby dentysta
  • Odpowiedz
@Flypho: Powiedz wprost - czy warto iść w taki system? - dostaniesz swój fragmencik wolności - i w zamian skażesz ludzi na to co napisałem - odpowiedz bezpośrednio na to pytanie

Oczywiście, że warto. Wolność powinna być nadrzędną wartością każdego myślącego człowieka i zdania w tej kwestii nie zmienię. Masz pretensje do ludzi, że są szczerbaci, ale to są ich zęby i mogę sobie z nimi robić, co im się żywnie
  • Odpowiedz
@Flypho: aaaa jeszcze jedna rzecz - pewnie jest ich bardzo mało bo już nie kształcą ale tutaj jest rozwiązanie na większość rzeczy która Cię boli w tym systemie - /no oprócz poważnych spraw/ - to rozwiązanie nazywa się felczer - kojarzysz? https://pl.wikipedia.org/wiki/Felczer nawet leki Ci przepisze :) - a to tylko ziom po liceum :) i co Ty na to? możesz się nie pojawiać u lekarzy - gwarantuję że bądą
  • Odpowiedz
@Flypho: Jeszcze taka ciekawostka - wiesz, że w dużej części społeczeństwo jest odpowiedzialne za to że lekarze pozują na wiedzących wszystko? Jak pójdziesz do prawnika i przedstawisz problem to on Ci powie że poszuka doczyta i na następny raz będzie miał opinię prawną gotową czy jakąś tam strategię - wyobrażasz sobie coś takiego u lekarzy? Większość osób podchodzi do tego tak, że nie daje lekarzom prawa do zawahania, pomyłki czy
  • Odpowiedz
@Flypho: Takie fajne wyliczenie - 1% błędów /wina lekarza/ p i 99% sukcesów - to chyba mało błędów nie? Można taką wynik uznać za sukces? Wg mnie można...
Przeciętnie jak czymś się zajmujesz to coś Ci się udaje 99/100? Myślę że nie- troszkę niżej wyjdzie
teraz liczmy tak - mamy w Polsce ok 130.000 lekarzy czynnych zawodowo - z tych 130.000 1% to będzie 1300 błędów - dużo się wydaje nie?
Zauważyłeś
  • Odpowiedz
@krowolubka:

po pierwsze - OCZYWISTE i wcale nie dziwne że najbardziej popularne są specjalizacje pozwalające na pracę z najmniejszym ryzykiem zawodowym, "przyjemne" itd. - coś w tym dziwnego jest? kAŻDY by taką pracę wybrał :)

Brednie. Są ludzie z ambicjami na tym świecie. Może akurat lekarze do nich nie należą, ale na moich studiach pełno jest idealistów, którzy marzą o robieniu rzeczy wielkich. Ja wiem, że to później różnie w życiu
  • Odpowiedz