Aktywne Wpisy
tangens_kutangens +629
Czy tylko mnie tak poruszyła śmierć tego żołnierza?
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
Xefirex +146
2. Odczekaj parę tygodniu czasu na wizytę
3. Lekarz przyjmuje do 17:00
4. Zwolnij się wcześniej z pracy i jazda do lekarza
5. Bądź w recepcji o 15:50
6. Lekarza już nie ma bo nie było pacjentów!
7. WTF?!?!
8. Jak nie ma pacjentów to lekarze wychodzą wcześniej
9. Najbliższy wolny termin znów za parę tygodni
10. Przejdź do punktu nr 1
#brakprofitu #sluzbazdrowia #nfz
Komentarz usunięty przez autora
Średnio obchodzi mnie kto dostaje ile z moich pieniędzy. Skoro mi bezczelnie biorą część wypłaty to do jasnej #!$%@? żądam poprawnego traktowania.
Spoko - ja mogę nie wypisywać recept - mi to by było na rękę :) ale to nie jest wina lekarzy, że te recepty są.
no kuźwa jakie pozwolenia?! - lekarz może dać Ci zalecenie najwyżej - zalecam panu przy pana schorzeniu żeby zrobić coś takiego i takiego - żadnych rozkazów lekarz nie wydaje!!
Lekarz nie decyduje o żadnej metodzie leczenia, zażywanych środkach w takim sensie w jaki Ty to
to też wina lekarzy, że tak mało się wydaje na służbę
Tak, alternatywą jest albo zapłacenie kolejnemu, nie mając pewności, że zrobi to co chcę albo czekanie kolejne 6 miesięcy. Oczywiście, nie mam żadnego obowiązku pod warunkiem, że mam nieograniczony i pieniądze, żeby łazić od jednego do drugiego i ich błagać, żeby któryś się zgodził mi przepisać to co chcę. Proszę cię.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/12507524_1107694239250028_4200030709404324157_n.jpg?oh=284009115909cb08bd4267cdb4a63528&oe=5764E552
http://www.endomedica.pl/cennik.php - proszę masz tutaj tych lekarzy - cennik i robisz co tylko chcesz - płacisz wymagasz - tych cenników jest mnóstwo :) oczywiście nie wymagamy takich rzeczy na NFZ - jak pisałem - reguły ustala Fundusz a nie lekarze - idealnie by było jakby było kilka podmiotów publicznych które konkurują z sobą bo teraz mamy monopolistę który robi co chce i #!$%@? mnóstwo kasy
Recepta i chodzenie co miesiąc
@krowolubka: Tak, to chyba oczywiste.... Dorośli ludzie to są, nie dzieci. D-O-R-O-Ś-L-I. Dorośli. Dorośli ludzie. Halo? Dorośli. Nie dzieci. Dorośli. Lekarze zdają sobie w ogóle z tego sprawę? xD
@krowolubka: Tak, to chyba oczywiste.... Dorośli ludzie to są, nie dzieci. D-O-R-O-Ś-L-I. Dorośli. Dorośli ludzie. Halo? Dorośli. Nie dzieci. Dorośli. Lekarze zdają sobie w ogóle z tego sprawę? xD"
- ale zrozum, że ludzie nie dzielą się na tych którzy powiedzą, że są chorzy i na tych którzy powiedzą że
Prowadzisz firmę? nie? to pomyśl że masz 30 pracowników i każdy może isć do lekarza i wrócić ze zwolnieniem kiedy chce? po jakim czasie firmy splajtują? rok im dajesz?
W moim idealnym świecie do lekarza idę wtedy, kiedy potrzebuję jego porady, a nie pozwolenia na leczenie, recepty czy skierowania.
Nie wiem = idę do lekarza. Wiem = robię sobie sam na własną odpowiedzialność. Proste? Proste. Wystarczy trochę dobrej woli. Jak wygląda dzisiaj? Wiem jak się leczyć, ale
W moim idealnym świecie do lekarza idę wtedy, kiedy potrzebuję jego porady, a nie pozwolenia na leczenie, recepty czy skierowania.
Jeszcze raz - on nie udziela pozwolenia na leczenie - on Ci je proponuje - możesz się nie zgodzić, możesz zmusić go do konsultacji z innym lekarzem, możesz iść do innego miejsca - możesz iść do prywatnego - cennik wisi na ścianie. Płacisz wymagasz. Napisałeś, że chodzisz do prywatnych i,
@Turysta10: Dobrze, że nie parę tygodni kilogramów ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■