Aktywne Wpisy
Raissa77 +7
#urlop #seks #mezczyzni #logikaniebieskichpaskow plany na urlop mi się posypały. Zapytałam znajomego kolegę. Znamy się z 6 lat. Początkowo próbowaliśmy być razem, nie było nam po drodze. Jednak kolegowali sny się koncert, kino, raz na jakiś czas. Jasno mówiłam, że to koleżeństwo. I pytam się go ostatnio czy nie wybrałby się w góry. On, że super. I ja ok będę sprawdzac nocleg. I pisze ostatnio co tam, ja, że łeb mi nawala.
mirko_anonim +34
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dyskutowałam z chłopakiem o prostytucji, chciałam wybadać co on sądzi na ten temat. Powiedział, że ma znajomych, którzy korzystają z usług prostytutek i on nie ma nic przeciwko temu, bo "mężczyzna zawsze płaci za seks". Bardzo mnie zniesmaczyło to zdanie, zapytałam czy wg niego on też płaci za seks. Odpowiedział jak gdyby nigdy nic, że teraz to nie, ale na początku związku płacił, a gdyby nie płacił to by
Dyskutowałam z chłopakiem o prostytucji, chciałam wybadać co on sądzi na ten temat. Powiedział, że ma znajomych, którzy korzystają z usług prostytutek i on nie ma nic przeciwko temu, bo "mężczyzna zawsze płaci za seks". Bardzo mnie zniesmaczyło to zdanie, zapytałam czy wg niego on też płaci za seks. Odpowiedział jak gdyby nigdy nic, że teraz to nie, ale na początku związku płacił, a gdyby nie płacił to by
Chodźcie Mirki do kościoła!
Laudetur Jesus Christus
Witam serdecznie wszystkie siostry mirabelki i braci mirków z tagu #mikromodlitwa, ale i nie tylko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po wielu latach cichego i pokornego przeglądania mirko i strony głównej, czas na mój mały "coming out". Związany jest on z moim zaangażowaniem w bardzo piękną (i coraz prężniej rozwijającą się) inicjatywę "pogotowia modlitewnego" jakim jest #mikromodlitwa
Bardzo gorąco dziękuję #dendrofag za pomysł na całą akcję (trochę mi wstyd, że sam na to nie wpadłem (╯︵╰,) ) oraz wszystkim, którzy się w nią włączyli. Jak już wiecie, zaoferowałem odprawienie mszy św. w każdą pierwszą środę miesiąca (przed nią jest nabożeństwo do Matki Bożej Nieustającej Pomocy, na którym również polecamy intencje z tejże mszy) do której dołączę jedną konkretną lub ogólną intencje z #mikromodlitwa
W miarę możliwości postaram się częściej intencje mirków i mirabelek "przemycać" do zeszytu z intencjami mszy świętych.
Zapraszam również zainteresowanych do zadawania pytań odnośnie co do pracy kapłańskiej i tematów "około - kościelnych". W miarę możliwości wolnego czasu będę na nie odpowiadał.
Wklejam zdjęcie stuły kapłańskiej (a więc symbolu kapłaństwa) z karteczką, które mam nadzieję uwiarygodni moją osobę :)
Pozdrawiam i życzę wszystkim dobrej niedzieli
Z Panem Bogiem!
#mikromodlitwa #katolicyzm #wiara #chrzescijanstwo
Przeciwstawianie się woli boskiej, która dała człowiekowi wolną wolę? Wiara i wstąpienie do kościoła to sprawa niezwykle osobista. Nie mam pojęcia, dlaczego współczesny kościół stale daje na to przyzwolenie.
Nie mogłabym, co to reguluje ustawa o cmentarzach i chowaniu zmarłych. Szczątki ludzkie muszą spocząć we właściwym miejscu, na pewno nie w ogródku. Co więcej, nawet na
1. Czy dialog Kościoła katolickiego z religiami niechrześcijańskimi (zwłaszcza z islamem) ma wg księdza sens i do czego taki dialog ma prowadzić?
2. Jak wspomniany dialog międzyreligijny odnosi się do słów Jezusa "idźcie na cały świat i nawracajcie wszystkie narody" , czy "kto we mnie uwierzy będzie zbawiony, a kto nie uwierzy będzie potępiony" ?
3. Każdego roku blisko 5 tys. Włochów przechodzi na islam. Podobnie Cerkiew Prawosławna odnotowuje na
@UndaMarina: Już Ci pisałem, że nikt nikomu wolnej woli nie odbiera
Lubisz muzykę chrześcijańską (Hillsong, Jesus Culture) ? https://www.youtube.com/watch?v=X_2qG22SPwU
Czy nie uważasz, że czasem atmosfera w KK jest trochę zbyt sztywna i nie ma radości w uwielbieniu ? W starym testamencie dosyć często opisywane są takie trochę szalone sposoby na wielbienie Boga i jest to przedstawiane raczej jako taki radosny taniec, a nie smutne posiedzenie. Dawid
2. Czy nie uważasz że księża powinni wystawiać paragon na takie usługi?
3. Gratuluje swoją drogą wybrania takiej drogi życiowej :) cieszy mnie że mirko skupia na prawdę różnych ludzi :)
@meres: Jeszcze zostały dwa pytania ode mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jasniepanalbert: mają obowiązek pochować każdego bez wyjątku, gdy w gminie nie ma komunalnego.
nie mogłaby w żadnym przypadku.
10 Natomiast na tych wszystkich, którzy polegają na uczynkach Prawa, ciąży przekleństwo. Napisane jest bowiem: Przeklęty każdy, kto nie wypełnia wytrwale wszystkiego, co nakazuje wykonać Księga Prawa. 11 A że w Prawie nikt nie osiąga usprawiedliwienia przed Bogiem, wynika stąd, że sprawiedliwy z wiary żyć będzie. 12 Prawo nie opiera się na wierze, lecz [mówi]: Kto wypełnia przepisy, dzięki