Aktywne Wpisy

Gienek-Kielbasa +113

MrFruu +82
Tl;dr @chybaDapi czyli organizator #wykopaka wręczył mi prezent osobiście! :D
Mamy wygranego w kilku konkurencjach w tegorocznej wykopace:
1. Największy prezent – dwa konkretne ładnie opakowane kartony, które nie mieściły się w paczkomacie,
2. Najhojniejszy Mikołaj całej edycji,
3. Najodważniejszy Mikołaj – przyjął zaproszenie do mojego domu na
Mamy wygranego w kilku konkurencjach w tegorocznej wykopace:
1. Największy prezent – dwa konkretne ładnie opakowane kartony, które nie mieściły się w paczkomacie,
2. Najhojniejszy Mikołaj całej edycji,
3. Najodważniejszy Mikołaj – przyjął zaproszenie do mojego domu na
źródło: temp_file2758184718010458050
Pobierz

#pytanie #scifi #nauka #futurecontent #technologia
@Kajetan8: logika.
@enforcer: realistyczną. Drugi poziom z podróżami międzygwiezdnymi, sferą dysona, bojowymi stacjami kosmicznymi (z kim byś chciał walczyć?) Poważnie?
Widzę jednak inny problem, a mianowicie słowo "ludzkość". Póki co żyjemy sobie na jednej planecie, w podobnych warunkach i jesteśmy względnie jednorodnym gatunkiem. Ale krok ku gwiazdom to zmieni. Ludzie ewoluują, gatunek się rozgałęzi na wiele innych i może być ciężko powiedzieć, czy to jeszcze "nasi", czy już zupełnie inne istoty. Dodaj do tego postępy z medycynie,
Czepianie się na siłę...
Z czasem więc będziemy wykorzystywać coraz więcej energii. Nie
@hard1: to, że z takim argumentem nie da się polemizować. Zakładanie, że z czasem przezwyciężymy wszystkie trudności (tak jakby nie było żadnych granic fizycznych ani technologicznych)
I to niby ja nie ogarniam skali... Serio zakładasz taki zastój że przewidujesz kolonię dla kilkudziesięciu osób na przestrzeni setek lat? To jest kwestia kilkudziesięciu lat a nie setek.
Nie pisałem o milionowych cywilizacjach na Księżycu, Marsie, Pasie Asteroid czy księżycach Jowisza. Jedynie, że zaznaczymy swoją obecności i będziemy
@dzangyl: "lol", powiedziała mróweczka w porównaniu do potencjalnego zaawansowania bardziej rozwiniętej cywilizacji
@hard1: istnieją. Na przykład gromadzenie
Osiągną to nasi spadkobiercy - inteligentne maszyny, sztuczne życie czy jak tam to nazwiesz ;)