Aktywne Wpisy
xfin +27
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
wfyokyga +41
Dzień dobry
Z przyczyn X nie mogę wyjść z piwnicy i siłkę odwiedzę gdzieś za jakieś pół roku może.
1. Czy dobrze jest się wziąć przed tym za ćwiczenia w domu oparte na ciężare swojego ciała? kalistenika, "skazany na trening" itp?
2. Czy bez obciążenia typu sztanga uda nam się zwiększyć masę mająs nadwyżkę kalorii czy tyko wyrobię sobię rzeźbę? Bo czytałem że cienko z budowaniem masy jeśli chodzi o ćwiczenia oparte na masie ciała.
3. Czy rozsądnie przez te pół roku ćwiczyć sobie w domu i budować rzeźbę tymi ćwiczeniami, by potem pójść wyrzeźbiony na siłowni robić samą masę? Tzn pompować to wyrzeźbione ciało :D czy lepiej wstrzymać się i zacząć na siłowni od razu bo:
4. Dalsa część pyt 3 - Czy budowanie rzeźby w kalistenice i bez cieżarów robi jakiś "inny" typ ciała niż ćwiczenia na rzeźbę na siłce? I tyko zrobię sobie "krzywdę"
Dodam, że jestem szczupły i nie mam zbytnio co do zrzucenia.
Interesuje mnie coś w miarę delikatnego typu:
#kalistenika #silownia #mikrokoksy
@coolcooly22: na pewno lepsze niż siedzenie na dupie, podstawy jakieś na pewno złapiesz
I nie czekaj na Bóg wie co, zacznij dzisiaj, bo potem będziesz tylko pluć sobie w brodę, że nie zacząłeś wcześniej
Trening w domu jak najbardziej ok. Podciąganie z obciążeniem, dipsy z obciążeniem, pompki w staniu na rękach, przysiady. Później wejdziesz na siłke i będziesz robił jakieś 5x5. Właśnie przedstawiłem ci plan na najbliższy rok lub dwa.
@easy_tf: robienie rzeźby ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nastaw się jednak na to że robisz to kilka miesięcy, a nawet lat a nie ze efekty chcesz od razu. Ty je poczujesz co prawda po 3 tygodniach, ale inni zobaczą po 3 miesiącach.
https://www.reddit.com/r/bodyweightfitness/wiki/kb/recommended_routine
Wersja po polsku, gdzie 3 razy podkreślam to, o co każdy potem pyta, a na końcu jest rozpiska 1:1 układu
@easy_tf:
1. TAK, ale pamiętaj o nogach i przykładaj się do brzucha.
2. Jeśli pisząc masę masz na myśli masę mięśniową to BANKOWO. Nie w--------j za dużo tylko jedź "czysto". Resztę dnia i tak spędzasz w piwnicy
3. Po prostu ćwicz i nie dorabiaj p-----e uszu. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
4. Tak, moim subiektywnym zdaniem bardziej estetyczny.