Aktywne Wpisy

MagicznyKarp +8
#kiszak #skeletal
Łapta świeże nowości z progresu skeletala, xD
Także dzisiaj kiszak przez 5h rozmawiał z wydawcą o mechanikach w skeletalu, i nie mógł (wydawca) nic nowego dodać (kiszak jest z tego dumny)
Praca kiszaka i pawika (programisty) jest już prawie zrobiona, tylko ci graficy się o---------ą
I właśnie przez to jeszcze nie wydana jest ta gra, co go wkurza, bo już by chciał to wypuścić (jeśli nic się nie zmieniło to
Łapta świeże nowości z progresu skeletala, xD
Także dzisiaj kiszak przez 5h rozmawiał z wydawcą o mechanikach w skeletalu, i nie mógł (wydawca) nic nowego dodać (kiszak jest z tego dumny)
Praca kiszaka i pawika (programisty) jest już prawie zrobiona, tylko ci graficy się o---------ą
I właśnie przez to jeszcze nie wydana jest ta gra, co go wkurza, bo już by chciał to wypuścić (jeśli nic się nie zmieniło to

lubie-sernik +6
Co lubicie? Ale jedna rzecz.
Bo ja lubię np. sernik
Bo ja lubię np. sernik

Mam napisane takie dwie klasy:
class Rank(Enum):Ace = 'A'
King = 'K'
...
Two = '2'
class Suit(Enum):Spade = 's'
Heart = 'h'
Club = 'c'
Diamond = 'd'
Pierwsza ma 13 atrybutów, druga 4. Teraz chciałbym zrobić kolejną klasę, która będzie miała 13 * 4 = 52 atrybuty wg reguły rank.name + suit.name = rank.value + suit.value
class Card(Enum):AceSpade = 'As'
AceHeart = 'Ah'
...
TwoDiamond = '2d'
Da się to zrobić z godnością, czy trzeba po prostu wklepać te 52 linijki kodu?
#python #programowanie
Komentarz usunięty przez autora
Krotki są chyba porównywane przez równość wartości, nie referencji.
Trzeba stworzyć własną meta klasę dziedziczącą po EnumMeta i nadpisać funkcję _prepare która zwraca atrybuty przed stworzeniem klasy.