To mój pierwszy wpis więc wypada ładnie się przywitać. A nie ma lepszego przywitania niż pyszna pizza dla wszystkich - brać po dwa i nie pytać. Zaznaczam, że inspirację do robienia pizzy znalazłem na #gotujzwykopem więc to też Wasza zasługa po części. Kolejne odsłony pizzy pewnie niebawem ;)
@Inhibitor: dla #rozowypasek zawsze, niech mają cos od życia też :D @Woyto: przepis na ciasto niby standardowy, ale dla mnie i moich znajomych jest mega. Szczegóły: 1,5 szklaki maki, poł łyżeczki cukru, pół łyżeczki soli, 2 łyżki oleju, 12 g drożdży świeżych, pół szklanki przegotowanej ciepłej wody z mlekiem (płynu zawsze jednak zostaje, trzeba dolewac po trochu) @banjo: śledzia po białostocku jeszcze nie robiłem,
#gotujzwykopem #pizza
źródło: comment_RG0dOoweaKjgF6rjJBzdMke2gOrFnP4W.jpg
Pobierzale jak się robi śledzia po białostocku?
@Woyto: przepis na ciasto niby standardowy, ale dla mnie i moich znajomych jest mega. Szczegóły: 1,5 szklaki maki, poł łyżeczki cukru, pół łyżeczki soli, 2 łyżki oleju, 12 g drożdży świeżych, pół szklanki przegotowanej ciepłej wody z mlekiem (płynu zawsze jednak zostaje, trzeba dolewac po trochu)
@banjo: śledzia po białostocku jeszcze nie robiłem,