Wpis z mikrobloga

Mircy! jakie macie statusy w informacji o zamówieniu na neo24.pl (po zalogowaniu się, w zakładce moje zamówienia)? u mnie jest "skompletowane". Czy też mieliście taki status a później anulowli wam zamówienie? dodatkowo po wpisaniu nr zamówienia na stronie neo24.pl mam informację: "Przetwarzamy dokumenty niezbędne do wysyłki zamówienia."
#neo24 #kiciochpyta
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nort: najpierw dostalem potwierdzenie realizacju z ceneo, potem jakis kolo z neo napisal mi maila ze nie przyjmuja do realizacji i powolal sie na zapisy regulaminu dot potwierdzenia realozacji ktore juz wczesniej dostalem. a potem od ceneo dostalem anulowanie a powod byl wpisany BŁĄD. i dlatego chce sie zapytac o oficjalne stanowisko sklepu poniewaz czesc zamowien z cena 99 realizuja a czesc nie choc kazdy dostal potwierdzenie realizacji zamowienia. musze
  • Odpowiedz
@Nort: jednemu mirkowi zrealozowali a mi nie i tobie pewnie tez nie. gdyby anulowanie bylo uzasadnione wyczerpaniem stanow magazynowych to ok, ale nie tym ze cene byla bledna bo oni przyjeli to realizacji nasze zamowienia a potem wybiorczo realizuja.
  • Odpowiedz
@leszek_SK: wiez, ja też dostałem potwierdzenie z Neo24 zaraz po zakupie (dokładnie to maile o tytułach: zamówienie no nr XXXXXX zostało złożone, kolejny: Dodatkowe informacje na temat Twojego zamówienia nr XXXXXX) i z tego co wyczytałem nie jest to jeszcze wiążące dla sklepu. Dopiero wczorajszy mail o tytule: Potwierdzenie zawracia umowy sprzedaży na odległość XXXXX jest dla sklepu wiążący, także wydaje mi się że ciężko będzie coś wywalczyć.
  • Odpowiedz
@cebulion: @plumkajacy_kalafior: @mam_lagi: @rafwoj:
ceneo jasno pisze że ich regulamin jest nadrzędny i sklepik sobie może.... ( ͡º ͜ʖ͡º)
6.3. W zakresie nieuregulowanym niniejszym Załącznikiem i Regulaminem stosuje się regulamin Kontrahenta.
6.4. W sprawach nieuregulowanych niniejszym Załącznikiem oraz Regulaminem zastosowanie znajduje regulamin >
  • Odpowiedz
@mam_lagi: ale sklep nie miał prawa anulować, bo http://dlasklepow.ceneo.pl/regulamin/

6.10. Kontrahent ponosi pełną odpowiedzialność z tytułu realizacji zamówienia złożonego przez Użytkownika a zainicjowanego na stronie Serwisu Ceneo poprzez przekierowanie Użytkownika lub udostępnienie formularza zamówienia, a także ponosi pełną odpowiedzialność z tytułu realizacji zamówienia złożonego przez Kupującego w ramach usługi Kup na Ceneo.

6.11. Kontrahent ponosi pełną odpowiedzialność za prawdziwość i rzetelność informacji oraz za jakość, bezpieczeństwo i legalność towarów lub
  • Odpowiedz