Wpis z mikrobloga

@paramite:
Bez wątpienia tuz jakich mało, doskonałe warunki fizyczne i potworny talent.
Dla mnie zawsze najlepszy będzie Baszanowski, bo wiadomo, Polak, charyzma i ściskałem mu raz dłoń, chwyt miał, jak samuraj na mieczu.
Ale Sulejmanow, Földi i Baszanowski to moja trójca i trudno się zdecydować.
W większości rankingów Sulejmanow jest na topie, i uwaga leci zagadka, jest jeszcze jeden gość, który podrzucił trzykrotność masy ciała, kto to?

Dodam, że w
  • Odpowiedz
jest jeszcze jeden gość, który podrzucił trzykrotność masy ciała, kto to?

@Gavroche: Wielu ich jest. Mutlu, Topurov, Terziyski, Genchev, Yun Chol Om. Chciałem z rozpędu dopisać Valeriosa Leonidasa bo był czas gdy był poważnym zagrożeniem dla Naima, ale jak sprawdziłem wyniki to się okazuje, że chyba nie dźwignął nigdy na zawodach 3x swojej masy.

EDIT: Wydaje mi się, że było ich jeszcze więcej, ale muszę dokładnie sobie przypomnieć, bo jestem
  • Odpowiedz
@Budka_dla_ptakow:
Oczywiście, mój błąd, chodziło mi o Om Yun Chola.( ͡° ͜ʖ ͡°)

Reszta ma wyniki anulowane bądź z innych powodów nieobowiązujące, jak np. dwukrotna zmiana wag w latach '90 przez MFPC, niby w celu walki z dopingiem.

W Twojej liście brakuje mi Lingquan, ale pewno jeszcze parę osób się znajdzie.
  • Odpowiedz
EDIT: Wydaje mi się, że było ich jeszcze więcej, ale muszę dokładnie sobie przypomnieć, bo jestem pewien że widziałem jeszcze kogoś z Bułgarów dźwigających na treningach ciężary w okolicach 3x masy.

@Gavroche: Chyba miałem na myśli Varbanova. Ale on chyba nie zrobił 3x. Podrzucił 200 kg w kategorii wagowej 67,5 kg. Nie znalazłem informacji ile dokładnie ważył na zawodach.
  • Odpowiedz