Wpis z mikrobloga

@miroslavix: tylko że z mesem jest taki problem że wstyd się przyznać do słuchania jego płyt żeby nie zostać podciągniętym do męskiej części jego grupies. Łona może na top10 by się załapał.
  • Odpowiedz
@MarianAlkoholik: nie no, dajcie spokój. Bisz królem polskiego rapu? Dwa numery lubię, ale bez przesady.
To jak z Laikiem, no to co robi czasem to masakra, ale za grafomaństwo obu gości należy skreślić.

Jeszcze rok temu bez wahania bym powiedział, że Queba wyszedł z podziemia i r------ł całą scenę, ale on niby chce rezygnować z rapu. A technicznie po prostu lepszego nie ma.

Nie ma, nie było i zapewne nie
  • Odpowiedz
@Paladin_Woodrugh: Laik owszem czasem poleci grafmańsko ( a i tak największym grafomanem obecnie jest Kartky, @xDgg: ktoś kto wydaje 3 projekty w roku nie jest w stanie mieć dobrych tekstów), ale Bisz ma bardzo dopracowane teksty. Trochę trzeba nad nimi posiedzieć, ale wszystko tam ma sens i do tego zawsze jest jakiś koncept. Bisz kiedyś powiedział w wywiadzie, że na żadnej płycie się nie chce powtarzać i to
  • Odpowiedz
@ToJanusz: Bisz ma wiele treści, smaczków, nawiązań, metafor i w tym jest w pierwszej trójce w kraju. A 3w i Ostry technika i flow. Ale dla mnie w kategorii rap techniczny i flow królem jest Ten Typ Mes.

Ciekawostka, Bisz w którymś z wywiadów powiedział, że jeśli nie rap to polityka, kto wie może z Liroyem kiedyś koalicję jebną xD
  • Odpowiedz
@MarianAlkoholik: Rapu słucham mało, ale NIE MOŻNA obiektywnie stwierdzić, że ktoś jest najlepszy...dla Ciebie może i jest najlepszy ale większość argumentów, których użyjesz by obronić swoją tezę można łatwo podważyć, bo np. dla kogoś jego flow jest słabe, a dla Ciebie odwrotnie. Muzyka zawsze będzie subiektywna w odbiorze - nie możesz tego zmienić, dlatego też taka dyskusja nie ma sensu, bo nie dojdziecie do żadnej zgody ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@MarianAlkoholik: Miałem chęć od razu zaprzeczyć jakoby Kartky grafomanił, ale w sumie tak, robi to. Jakoś jednak mi to nie przeszkadza w odbiorze. Tym samym zaznaczam, że między innymi dlatego nie może być najlepszy z najlepszych. Z młodzików bezkonkurencyjny jest dla mnie Świnia. Drugiego takiego po prostu nie ma, zajebisty koleżka.

@japecznikow: he he XD
  • Odpowiedz