Aktywne Wpisy
Zoyav +20
pytanie do #niebieskiepaski, głównie #wykop30plus #przegrywpo30tce
moglibyście związać się z wdową? (bezdzietną)
#pytanie #rozowepaski #zwiazki #przemyslenia #samotnosc
moglibyście związać się z wdową? (bezdzietną)
#pytanie #rozowepaski #zwiazki #przemyslenia #samotnosc
#programista15k #programista25k #pracait #zarobki #it
Panowie programiści, nie jestem z branży, ale jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na wykopie każdy jest programista 25k na fakturze, a raport z wynagodzenia.pl pokazuje to
https://wynagrodzenia.pl/artykul/podsumowanie-ogolnopolskiego-badania-wynagrodzen-obw-w-2023-roku
Panowie programiści, nie jestem z branży, ale jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na wykopie każdy jest programista 25k na fakturze, a raport z wynagodzenia.pl pokazuje to
https://wynagrodzenia.pl/artykul/podsumowanie-ogolnopolskiego-badania-wynagrodzen-obw-w-2023-roku
- stwierdzenie, że Chiny wracają na swoje wielkie, historycznie uzasadnione miejsce w świecie (nawiązanie do "wieku upodlenia" przez zamorskich kolonizatorów)
- deklaracja że wizja przyjaznych stosunków polsko-chińskich to wizja nie na dziesięciolecia, a na stulecia (nawiązanie do dalekowzroczności Chinczyków)
- Polska chce być wrotami Europy dla Chin, centrum logistycznym i kluczowym punktem Jedwabnego Szlaku
- zwrócenie uwagi na szlaki handlowe spinające porty, oś północ-południe, czyli de facto na geografię, która wybrała do tej roli Polskę - o czym Chińczycy wiedzą doskonale i jedyne co mogłoby sprawie zaszkodzić to indolencja polskiej klasy politycznej
Każdy kto zna się trochę na Chinach wie jak ważne to słowa. Słowa, które będą w Chinach dokładnie analizowane. Teraz trzeba to powtórzyć przy Xi Jingpingu. Widać, że Duda ma bardzo dobrych doradców do spraw Chińskich. Domyślam się nawet kto to przemówienie pisał lub przynajmniej dopisał pewne fragmenty - Radosław Pyffel z CSPA, obecny zresztą w Chinach.
O takim polskim prezydencie marzyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Całość przemówienia dostępna tutaj (a w sumie dwa przemówienia): http://www.wykop.pl/link/2872315/jedwabny-szlak-coraz-blizej-przemowienie-a-dudy-w-chinach/
#chiny #4konserwy #neuropa #ekonomia #duda #gospodarka #polityka
@Rustie: rucha swojego ulubionego borowca? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Velati: dopóki Dudełe sam nie mówi (i rozumie) po chińsku tak długo może mówić co mu się żywnie podoba, a i tak zostanie zrozumiany inaczej
Chapeau bas, Panie Prezydencie!
Świetne przemówienie, celne słowa i w końcu dobry kierunek geograficzny!!
Wierzyć mi się nie chce, że na tym portalu padają takie deklaracje.
@rzep: ale co on tam #!$%@? XDDDD
co te wolnorynkowe kuce XD
Tym, co najbardziej interesuje Polske jest zmiana myslenia przecietnego Chinczyka, Chinczyka ktory zasiada w zarzadach i radach nadzorczych
@krzych0: I geopolityka nagle stała się prosta! Dzięki ziom!
Rozwijać ten temat mogę godzinami, ale zasada jest taka jak wyżej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Velati: No tak, Polska magazynem europy odcinek 142.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
@6c6f67696e: coś mi się zdaje, że błędem było zakończenie HoC na pierwszym sezonie ( ͡° ͜ʖ ͡°)