Wpis z mikrobloga

Na żywo wygląda to dość imponująco, ale jest bardzo niebezpieczne. Ten szlak jest od kilku lat zamknięty, od kilkunastu lat nikt o to nie dbał. Zginęło tam już kilka osób, złamania i urazy to chleb powszedni. Generalnie jak się próbuje do tego dojść to najpierw jest płot i brama, że tylko z powoelniem, że wjeście grozi karą, więzieniem i czym tam jeszcze. Ochrania to jakaś lokalna straż (coś ala miejska) i prywatna
  • Odpowiedz
@sin89: Z tego post to informacje, które poczytaliśmy w necie przed wypadem, trochę usłyszeliśmy od tego strażnika, który próbował nas zniechęcić (pewnie żebyśmy nie próbowali potem znowu atakować tej górki), trochę doczytaliśmy po fakcie.

@system_shock: Ciężko mi powiedzieć co jest ciekawostką, a co nie. Trochę o Hawajach wiem, byłem w tym roku na 8 dni, chętnie bym się jeszcze kiedyś wybrał. A z rzeczy, które brzmią jako ciekawostką? hmmm
  • Odpowiedz
@killi: mega, uwielbiam takie informacje z pierwszej ręki. Zdjęcia mówią więcej, niż tysiąc słów, jednak słowo fajnie napisane aż miło poczytać i dowiedzieć się czegoś nowego. Dałbym więcej plusów, gdybym mógł cumplu. :)
  • Odpowiedz
@killi: możesz napisać ile wydałeś? Mieszkasz w US czy leciałeś z Polski? Jak najtaniej dostać się na miejsce z Polski i nie mając 6 miesięcy na łapanie stopa, statkostopa itd.? ;)
  • Odpowiedz
@killi: nie byłam na hawajach, ale poznałam kiedyś ludzi, którzy prowadzili biuro podróży specjalizujące się w wycieczkach na hawaje i tam do nich raz przyszła prawdziwa Miss hawajów: była niska, dość gruba i w ogóle nie była klasycznym przykładem piękności jaki my znamy. Poza tym zjadałam tam kilogramy orzeszków Makadamia, które podobno są typowo hawajskim przysmakiem i są faktycznie pyszne.
  • Odpowiedz
@redditisbetter: Leciałem z Berlina, a tak naprawdę to z Lizbony. Bilet kupiony za ok. 1500 zł, korzystająć z blędu taryfowego British Airways. Cały wyjazd kosztował mnie ok. 3200 zł (noclegi mieliśmy prawie za darmo, poza tym nie oszczędzaliśmy specjalnie). A jak najtaniej? Samolotem oczywiście, jak wszędzie na świecie. Tylko po prostu żeby tanio latać to nie można być zbytnio nastawionym na konkretne daty, ani konkretne miejsce. Trzeba być otwartym na
  • Odpowiedz