Wpis z mikrobloga

@czuraj: sorry, tam miało być "else if (b)"

Ale to już ogarnąłem, zastanawiam się czy lepiej sprawdzać ip użytkownika w php a potem na podstawie tego ip wklejać mu kod js (z 20linijek)

Czy po prostu wrzucić cały js, w js phpem pobrać ip użytkownika, i tam na podstawie tego przypisać mu jedną zmienną (bo tylko jedna linjka różni się dla userów w tym js)
@npsr: to jeszcze ostatnie pytanie, łatwiej będzie mi przeparsować adres ip (żeby dopasować go do jakichś 6 puli adresów) w php czy js?

przy założeniu że na codzień piszę w c# czy c++
@piowit: Dalej nie ogarniam, bo sprawdzasz warunek a, później b, a i tak w else masz "player a". Więc można to (chyba) streścić do w/w formy. Co innego jak tam miało być "player c" :P
@czuraj: sorry, tam też powinien być player c :>

Generalnie stawiam live transmisję i mam 2 serwery lokalne na akademiki dwóch uczelni (i chce tych userów tam przekierować) no i jeden serwer na świat na który chce wrzucać ludzi z poza sieci akademickich.
@npsr: to jeszcze jedno głupie pytanie na szybko

jak na górze strony zrobie php i je zamknę (a tam sobie np zmienne stworze) to potem na dole strony jak otworze jeszcze raz znaczniki php, to te zmienne będą zapamiętane? :> wiem że głupie pytanie
@piowit: jeśli będzie to w obrębie jednego pliku to tak :) Jeśli nie, musisz definiować stałe albo zmienne globalne (nie robi się tak raczej :P)

w dużym uproszczeniu :)