Aktywne Wpisy

TenXen47 +983
Oto zdjęcie Bytomia z 2023 roku. Które równie dobrze mogłoby być z 2003. A gdyby nie auta i satelity to 1963.
#polska #bytom #slask #zalesie #fotografia
#polska #bytom #slask #zalesie #fotografia

stanleymorison +290

Jak by wyglądała na szybko składnia w php, coś w stylu
if(a){
}if (b){
}else{
}
Mam skrypt js, tylko pytam się jakie w jakim echo czy w czym go wrzucić w tych ifach żeby go wyświetlało :)?
if(b){
}
else{
}
Naturalnie - nie znam się, ale się wypowiadam.
Ale to już ogarnąłem, zastanawiam się czy lepiej sprawdzać ip użytkownika w php a potem na podstawie tego ip wklejać mu kod js (z 20linijek)
Czy po prostu wrzucić cały js, w js phpem pobrać ip użytkownika, i tam na podstawie tego przypisać mu jedną zmienną (bo tylko jedna linjka różni się dla userów w tym js)
przy założeniu że na codzień piszę w c# czy c++
Generalnie stawiam live transmisję i mam 2 serwery lokalne na akademiki dwóch uczelni (i chce tych userów tam przekierować) no i jeden serwer na świat na który chce wrzucać ludzi z poza sieci akademickich.
$SERVER['REMOTEADDR']
do puli ip musisz sobie zrobić jakiś mały algorytm, z resztą nie muszę tłumaczyć :)
jak na górze strony zrobie php i je zamknę (a tam sobie np zmienne stworze) to potem na dole strony jak otworze jeszcze raz znaczniki php, to te zmienne będą zapamiętane? :> wiem że głupie pytanie
w dużym uproszczeniu :)