Aktywne Wpisy

mrocznegacie +442
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
źródło: Screenshot 2024-08-27 at 18-15-15 dawid – Dysk Google
Pobierz
Matis666 +86
źródło: temp_file3850200970217319199
Pobierz

Potrzebuję pomocy - są trzy rozwijane listy (ModelChoiceField) w formularzu: Country, City, Location (powiązane ze sobą przez foreign key). Chciałbym żeby po wybraniu państwa do wyboru zostały jedynie miasta i obiekty znajdujące się w tym kraju, i tak samo po wyborze miasta zostały tylko obiekty znajdujące się w tym mieście. Problem wydaje się być stuprocentowo "typowy", jednak nie potrafię znaleźć konkretnego rozwiązania w googlach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Moja niedoświadczona intuicja podpowiada mi, że ten problem powinno rozwiązać się AJAX-em, jednak jako że nigdy się nim nie posługiwałem to wolałbym w ciemno się nie bawić. Ktoś miły poratowałby pomocą (wskazówką, linkiem, czy chociaż dobrym słowem ( ͡° ͜ʖ ͡°))?
Javascriptowo
W Country wykrywasz wartość i przesyłasz do widoku filtrujesz w djangowym ORM i zwracasz dane do pozostałych rozwikłanych list
bułka ze smalcem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
faktycznie banał, poszło mi szybciej niż myślałem że pójdzie (ze swoją znajomością JS/jQuery i obyciem w robieniu stron), dzięki za wsparcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gofr: nie polecam dajaxa. Wsparcie biedne.