Aktywne Wpisy

aa-aa +23
Dzwonię po straż pożarną, planeta płonie, pilnie potrzebne stare wiatraki z rzeszy za polskie pieniądze
źródło: 1000002453
Pobierz
Volvereyne +3
Miałem wczoraj ostatni dzień w pracy po tym jak Janusz dał mi wypowiedzenie o 16 w Sylwestra, prawie 5 lat j...a za psi pieniądz, a gość nawet miesiąca na ławce mi nie dał, ani nawet zwykłego dzięki czy powodzenia... Szukanie pracy idzie słabo, bo zawsze mi się trafia na romzowie jakiś entuzjasta który gdy przekrece jedne słowo w definicji doczepi się by się dowartościować...
#pracait #zalesiealetylkotroszke
#pracait #zalesiealetylkotroszke

Potrzebuję pomocy - są trzy rozwijane listy (ModelChoiceField) w formularzu: Country, City, Location (powiązane ze sobą przez foreign key). Chciałbym żeby po wybraniu państwa do wyboru zostały jedynie miasta i obiekty znajdujące się w tym kraju, i tak samo po wyborze miasta zostały tylko obiekty znajdujące się w tym mieście. Problem wydaje się być stuprocentowo "typowy", jednak nie potrafię znaleźć konkretnego rozwiązania w googlach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Moja niedoświadczona intuicja podpowiada mi, że ten problem powinno rozwiązać się AJAX-em, jednak jako że nigdy się nim nie posługiwałem to wolałbym w ciemno się nie bawić. Ktoś miły poratowałby pomocą (wskazówką, linkiem, czy chociaż dobrym słowem ( ͡° ͜ʖ ͡°))?
Javascriptowo
W Country wykrywasz wartość i przesyłasz do widoku filtrujesz w djangowym ORM i zwracasz dane do pozostałych rozwikłanych list
bułka ze smalcem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
faktycznie banał, poszło mi szybciej niż myślałem że pójdzie (ze swoją znajomością JS/jQuery i obyciem w robieniu stron), dzięki za wsparcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gofr: nie polecam dajaxa. Wsparcie biedne.