Wpis z mikrobloga

Hej #java pogromcy #help #pytanie do eksperta
Chodzi o serializację class -> to xml & xml ->class za pomocą xstream

mam taką strukturę
import com.thoughtworks.xstream.XStream;

public class Library extends CsvContainer implements Iman {
private static List shelve=new ArrayList();
private static List catalogIfUsers=new ArrayList();
private static List rentCatalog=new ArrayList();
private static List studenci=new ArrayList();
//....

public void serialize_object_to_xml() {

XStream xStream = new XStream();

String funeralsAsXML = xStream.toXML(shelve);
System.out.print(funeralsAsXML);

}

}

pytano czego nie robie alboco robie zle

Pobierz
źródło: comment_qBpPunXRDi5xNdSXTZMsQCr8pU0wTC9P.jpg
  • 9
@dzaku: ciężko cokolwiek powiedzieć, nie wiadomo czy jary podłączasz sam czy maven to robi to za ciebie, coś masz namącone z wersjami JDK (niby 5 niby 8), a poza tym korzystasz z jakiejś niszowej i prawdopodobnie pół-komercyjnej biblioteki (pakiety com. wróżą raczej źle) do czegoś w czym standardem jest JAX-B
@ppawel: który robie coś praktycznie z automatu [jaxb], umożliwia generyczne podejście do problemu i
zastosowanie w przyjazny sposób refleksji i wzorców xml-a do kontroli wartości wprowadzanych. @dzaku:
@dzaku: ale pamiętaj, naucz się tej kultury bo przyda ci się nie w pracy a we własnym rozwoju, jak piszesz coś a nie gonią minuty, sekundy, godziny to pisz testy, nawet takie najbardziej błahe typu assertTrue(1,1); Do wszystkich kłopotliwych metod wykonujących jakiś algorytm, nie tyle że sam zadbasz o własne qa ale zrozumiesz po pewnym czasie gdzie rodzą się problemy i jak je można rozwiązać albo co zrobić by w sytuacjach
@controll: może to zabrzmi strasznie ale jeszcze nie umiem pisać testów :) . Miałem na zaliczenie zrobic
dziedziczenie - ✓
struktury konterrowe ✓
Serializacja csv xml ✓
projekt aplikacji graficznej no i sie nie wyrobiłem
To moje pierwsze kontaky z javą szukam gdzie poczytac o wzorcach projektówych jak co sie lepi