Aktywne Wpisy

Mirki, mamy 2026 rok. Żyjemy w czasach „cyfrowej pustyni” - niby każdy ma 5G, telefon pod ręką i setki znajomych w social mediach, a jak przychodzi co do czego, to wieczory spędzamy, gapiąc się w niebieskie światło monitora.
Mówi się o epidemii samotności, ale jak to wygląda u nas, na Mirko? Czy faktycznie zamknęliśmy się w piwnicach, czy może to tylko stereotyp? Wyłączając wyjścia do pracy, szkoły czy po bułki - jak
Mówi się o epidemii samotności, ale jak to wygląda u nas, na Mirko? Czy faktycznie zamknęliśmy się w piwnicach, czy może to tylko stereotyp? Wyłączając wyjścia do pracy, szkoły czy po bułki - jak
Jak często spotykasz się z ludźmi twarzą w twarz (poza pracą/szkołą)?
- Codziennie (mam paczkę znajomych / partnera / itp) 20.4% (336)
- Bardzo często (3-4 razy w tygodniu) 4.6% (75)
- Regularnie (1-2 razy w tygodniu, głównie weekend) 14.0% (231)
- Sporadycznie (raz na dwa tygodnie) 15.2% (250)
- Rzadko (raz na miesiąc lub rzadziej) 21.5% (354)
- Prawie wcale (nie pamiętam kiedy) 7.9% (130)
- Tylko kontakt online (wykop, komunikatory) 2.3% (38)
- Chciałbym częściej, ale nie mam z kim 5.3% (88)
- Jestem świadomym samotnikiem i tak mi najlepiej 7.9% (130)
- Inne - wyjaśnię w komentarzu 1.0% (16)

zajsty +189
W 19 kolejce Harry Kane bez gola.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL19
Pobierz

Dobra, teraz wam powiem co powinni byli zrobić Chińczycy, by ich OPT był naprawdę dobry:
- zrezygnować z przełącznika powiadomień a'la Apple - przecież to świat Androida, mało kto na to zwraca uwagę i nie jest to "killer feature"
- zrezygnować z OxygenOS - tak sobie wymyśliłem dzisiaj, że mogliby dać czysty Android z Xposed z Gravity Boxem. Nie musieliby łożyć kasy na swój system, a Xposed daje mnóstwo opcji personalizacji, #wariacizxda byliby zachwyceni.
- zrezygnować z metalowej ramki, solidny plastik dawał radę, mogliby dać w opcji skórzane tylne klapki, czy drewniane jak były poprzednio
- zrezygnować z dual sima, to też nie jest "killer feature", bardziej kojarzy się z tanimi modelami, no ale z tym można dyskutować
W zamian za oszczędzony w ten sposób hajs daliby:
- NFC
- USB-C z przesyłem danych w standardzie 3.0
- wymienną baterię i/lub port kart pamięci
- bezprzewodowe ładowanie byłoby spoko, w opcji, jakby się dokupiło odpowiednią tylną klapkę
Powinni wtedy celować w cenę, taką jaką miał poprzednik. I już. Gotowe, nikt by się niczego nie czepiał. Mieliby swoje 'Never settle' z prawdziwym USB-C.
Za to dostaliśmy:
- oszukany USB-C
- brak NFC (za każdym razem jak o tym myślę: WTF)
- słaby soft aparatu
- czytnik linii papilarnych, który po miesiącu dwa razy gorzej rozpoznaje palce (w sumie to samo dzieje się w Galaxy S6, w IPhonie podobno działa idealnie)
Ogólnie rzecz ujmując producenci zamiast przyjąć taktykę sprzed roku: solidny smartfon dla geeków, poszli w taktykę:
i tak nie sprzedamy za dużo, bo nie damy rady wyprodukować, ale na pewno przynajmniej tyle samo osób da się wkręcić na 'hype' wytworzony jeszcze przez poprzednika.
źródło: comment_5LjhTkVCkbDcEQp6fCYPov76ssFaXE1b.jpg
PobierzOxygenOS to kupa, ja bym przytulił nawet zwykłego Cyanogena (ale z drugiej strony ich firma to jakaś kpina xD)
@ShortyLookMean: jaki % ludzi używa tego QI? 5? Jak zwierzęta to latamy za nowinkami, jak pies za suką, poza tym ja wolę lądowa baterie 2 A niż 0,45 A xD
A jaki procent użytkowników korzysta aktywnie ze skrótów klawiszowych? To
@dwuwarstwowy: Nie do konca sie z TOba zgodze, to ze chceili obnizyc cene tlefonu przez brak NFC czy QI to nie jest wytlumaczenie. Ich glowna filozofia poszla w zapomniane - budują własne salony, gdzei w Londynie cyz Nowym Yorku taki salon utrzymać to na pewno cholernie drogie ceny, w dodatku pracownicy tez swoje kosztuja. :) oxOS jest spoko ale racja,
@Pirzu:
@ShortyLookMean: Dlatego powinni dać wszystko i pozostac przy starej filozofii.
Komentarz usunięty przez autora