Wpis z mikrobloga

@FilozofujacaCalka: :-) Ja Ci piszę o moich doświadczeniach. Na marginesie pracuję w firmie, która zatrudnia mnóstwo Ukraińców. Złego słowa o nich nie powiem. Ci z którymi miałem do tej pory do czynienia to ludzie, którzy przyjechali tu pracować.
  • Odpowiedz
@FilozofujacaCalka: W Łodzi sporo jest Ukraińców i widać, że robią fizycznie (wracają u-----i tramwajami z budów itp.)

Jedyne takie trochę groźniejsze ich spięcie widziałem pomiędzy 2 Ukraińcami a ruskim ale wytłumaczył im, że też dzięki polityce Putina musiał opuścić swoją ojczyznę, i że w sumie oboje są ofiarami jego polityki a oni przecież kiedyś żyli jeszcze w jednym państwie i było bez rękoczynów.

A więc ja jestem za imigrantami z
  • Odpowiedz
@Pantograf: Mam dobre doświadczenia z ukraińcami, bo jak napisałem wielu z nich pracuje w mojej firmie i mam z nimi do czynienia na co dzień. Dzisiejsza sytuacja dopełniła tego obrazu. Oczywiście, że z pewnością nie wszyscy spośród nich są uczciwi jak i wśród polaków są i tacy i tacy. Niemniej jednak w Polsce jest obecnie ponad 700 000 ukraińców i nie ma z nimi takich problemów jak z imigrantami których
  • Odpowiedz
@Jarek_maks: Hahaha przypomniało mi się, jak dwóch dresów podeszło do mojego dziadka. Byliśmy w sklepie, ja lvl 14, dziadek potem szuka kluczyków i nie ma! Podchodzą... To pana kluczyki? Znaleźliśmy na chodniku. A po drugiej stronie, skąd przyszli, widziałem dwóch typów który wychodzili obok nas gdy wykładaliśmy zakupy na taśmę, a było ciasno więc musieli się "przytulić"... Zobaczyli niemieckie blachy i speniali... taka historia...
  • Odpowiedz