Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +47
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
perfumowyswir +23
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.

Szukam lapka na studia.
15,6 cala
do 2,3k PLN, ale głównie do 2k
Dużo kręcę kamerką, czasami ogarniam coś w Vegasie. Filmy 1080p60 itp.
Dysk najlepiej 1tb, 500 od biedy też starczy.
Z racji renderowania jak najlepszy procek i karta dedykowana. Nie wiem czy ramu też dużo potrzeba? 8gb tak optymalnie.
Czasami przyjdzie mi też popykać w WoTa. W przyszłości pewnie dojdzie mi sporo autocada i innego projektowania w 3D. Zdaję sobie sprawę, że budżet pewnie bieda troszku jak do takich wymagań. Aktualnie siedzę na Lenovo G510 i3-4100m, r5 m230, 8gb, 1tb (lapek brata), ma fajne podzespoły i radzi sobie w porządku przy moim użytkowaniu. Inna sprawa, że jest kiepsko wykonany - wiatrak jakby miał przytarte łożysko i porty usb 3.0 wysiadły.
Szukamy koniecznie czegoś z @xkom, chyba, ze oferta innych sklepów będzie naprawdę OK.
Najlepiej jak będzie z Windą 7/8 - ewentualnie można pokombinować, ale nie znam się, warto?
Nie znam się na tych wszystkich outletach czy innych kotletach, opyla sie w to pakować?
jak na razie znalazłem parę ofert, np.
http://allegro.pl/laptop-asus-r556lj-i3-5005-8gb-1tb-gf920-mat-win8-i5629404304.html
I cała reszta budżetowych Lenovo.
Polecacie Probooka, znajdzie się w takiej cenie? Można zawsze zejść z dysku czy coś :D. Laptopa jednak długo będę używał, nie chciałbym, żeby padła po gwarancji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ogólnie MSI polecam, sprawdza się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szczesliwa_patelnia: FHD jak najbardziej mile widziany, ale chyba za dużo bym chciał w tej cenie :D
@szczesliwa_patelnia no matryca jedynie boli, ale reszta to rekompensuje. skąd brałeś mat?
@Savier: dołóż 1000 cbl i kup cos pożądanego