Aktywne Wpisy

lukasj +337
Szczerze? Po tej aferze z KPO czuje się trochę jak frajer - wszystko w firmie finansuje za własne pieniądze (nigdy ani złotówki żadnej pomocy), a tutaj branża HoReCa dostaje kasę na jachty, samochody, solaria... I pewne nie tylko ja się tak czuje, bo to po prostu przekracza wszelkie granice absurdu i marnowania pieniędzy. To jest po prostu kpina. I na to idą nasze podatki. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Fennrir +796
HoReCa to IMO będzie pikuś w porównaniu do wniosków na kulturę które mają zostać upublicznione za jakieś dwa tygodnie. Tam to dopiero wyjdą miliony na gównocele. Nieironicznie jestem się gotów założyć że będą dotacje na projekty pokroju "zapobieganie marginalizacji transseksualnych karłów" czy coś w tym stylu xD
#kpo #afera #4konserwy #heheszki #takaprawda
#kpo #afera #4konserwy #heheszki #takaprawda

źródło: comment_vILC207CtrgBuc5kY7bNJagwHF5HOsKT.jpg
PobierzA takiemu Borysowi z Kazachstanu to mamy wszystko podsunąć pod nos - lekcje języka, robotę, mieszkanie, transport, rozrywki, studia, bo jemu się należy, bo
Borys z Kazachstanu jest Polakiem. Mowi po polsu, modli sie po polsku mimo,ze nidgy w kraju nie bylo. To juz pokazuje jak bardzo Polakami sa (lub czesto juz byli) jego rodzice. I tak. Wole 100x takiego Borysa z polskimi korzeniami czy jego Mame, ktora w Polsce sie urdodzila niz grupe roszczeniowych brudasow.
NIe mamy chyba zludzen, kto w naszym kraju przyda sie
@Jade: Każdy z nich zna podstawy polskiego i biegle rosyjski. W takich warunkach naszego języka mogą nauczyć się płynnie w kilka miesięcy. Kulturę też mają podobną.
Co innego imigranci z 3 świata, którzy mogą żyć tu po 10-15 lat i nadal nie mówić
Młodzi moga spokojnie sie przenosci przez Karty Polaka i studia. Oni sie sami
LoL
Komentarz usunięty przez autora
Pozatym Bialorus rozni sie od Ukrainy drastycznie. Praktycznie pod kazdym wzgledem.
@TheSjz3: xDDDDD
Ale to jest populizm, jak zaczęto mówić o przyjmowaniu imigrantów to cała prawica się rzuciła z tym p----------m o Polakach ze wschodu. To ja się pytam co oni robili przez ostatnie 25 lat w tej sprawie? W dupie to mieli.
Przecież Braun wchodźi /wszedł do polityki 6 mcy temu