@FlasH: z kontekstu twojej wypowiedzi do mnie wynikało, że twoje dziecko gra w GTA, przecież ja nie wspominałem o tym wcześniej. W kolejnej wypowiedzi, nie napisałem żebyś mu pozwalał. Widzę, że się nie dogadamy, więc skończymy to rozmowę ( ͡°͜ʖ͡°).
@FlasH: Miałem jako dziecko commodore 64 więc wiem o czym mówisz. Może zamiast skupiać się na wąskiej dziedzinie inżynierii zainteresuj go najpierw otaczającym światem. Kosmologią,astronomią i podstawowymi prawami fizyki które są fascynujące. W tym okresie dziecko poznaję świat niech wyrobi sobie solidne fundamenty. Polecam ci książkę Feynmana " Pan raczy żartować panie feynman" opowiada on o tym jak jego ojciec zafascynował go światem nauki. Obejrzyj i mu puść np. Symphony
@crystaldragon: Dzięki. Oczywiście, że dzielę się z nim wszystkim co wiem i co może być dla niego ciekawe. Długo zastanawiałem się nad czymś, co mogłoby być takim C64 w 2015 roku... i trudno mi coś takiego znaleźć. Może druk 3D? Nowa, dość prymitywna jeszcze technologia...
@FlasH: Lego i K'NEXy – te drugie szczególnie polecam, bardzo fajne, pamiętam jak za gówniaka się tym jarałem, dało się zrobić dosłownie wszystko. A mało są popularne w PL.
@lukaszw_: Myślę, że młody jest na razie za mały na mBota, ale... mBot i CoderDojo to rzeczy, o których nie słyszałem... i już mam kilka fajnych pomysłów. Dzięki.
@FlasH: kup mu lego technic. jak zlapie bakcyla to moze cos z tego będzie. A i naucz go wcześnie jeździć autem, (10-12 lat żeby sam do pedałów dosięgał ) To też pomaga
Obejrzyj i mu puść np. Symphony
Długo zastanawiałem się nad czymś, co mogłoby być takim C64 w 2015 roku... i trudno mi coś takiego znaleźć.
Może druk 3D? Nowa, dość prymitywna jeszcze technologia...
@FlasH: może mBota?
https://www.kickstarter.com/projects/1818505613/mbot-49-educational-robot-for-each-kid/description
Właśnie będę takie ściągał do CoderDojo Cieszyn, więc możesz się podpiąć pod zamówienie.
źródło: comment_AZsSIdlrMipHO625toqDR56dU74ZdWU4.jpg
Pobierz@FlasH: rodzicielstwo - you do it wrong;/