Wpis z mikrobloga

@tenkeidan: łat? Ale ja nic nie i co ja nawet

Mechnika doty? Wyobraź sobie, że nie dałem się namówić na dotę przez kilka lat, bo nienawidziłem silnika warcraftowego. Do dwójki też robiłem kilka podejść. Po pewnym czasie mechanika staje się zaletą, chociaż przyznam, że trzeba naprawdę nie mieć co robić, by chcieć rozegrać te 50+ gier, zanim dojdzie się do takiego stanu :(

@progressive: o, to jest ciekawa
  • Odpowiedz
@tenkeidan: dasz paska do nas do gildii to bedziesz mial/a go z glowy ;) ja gram w poe od pol roku i im dluzej to trwa tym ta gra mi sie bardziej podoba, chociaz chcialbym, juz z tym skonczyc i moze zaczac robic cos innego ;p (lineage 2 tez mi rok zycia wchlonal ;)
  • Odpowiedz
@NoMercyIncluded: Chodziło mi o staty i sposób rozwijania postaci. W lolu mogę grać postacią tak jak chce budując odpowiednie itemy, a w docie niestety nie, bo każda z tych postaci jest przypisana do jednego statu.
Kolejną rzeczą jest funkcjonowanie postaci i role w grze - nie podobają mi się.

Haven&Hearth - 20 minut zajęło mi zginięcie przez niedźwiedzia, na pewno wrócę, bo gra fajna.
Teraz czas testować kolejne.
  • Odpowiedz
@tenkeidan: błąd! Masz "lolowe" podejście do itemizacji, bo w lolu większość przedmiotów to czyste staty :)
W docie kupujesz EFEKT. To jest piękne! Złóż sobie itemy za 15k pod stat, a ja skontruję to 1 przedmiotem za 2k z efektem. Przedmioty w docie działają jak dodatkowe umiejętności, są potężne. Staty są dodatkiem i tylko na kilku postaciach mają duże znaczenie. Gram jakimiś 20 postaciami i tylko na dwóch przejmuję
  • Odpowiedz
@NoMercyIncluded: Kupię item ze str, a gram postacią pod inta. Kolejna rzecz - magowie się nie skalują do late.

No właśnie z tego co widzę po pro playu, to jednak trochę są. Do tego takie głupoty jak turn rate i dużo większa mapa mnie odstraszają - nie chce mi się spędzać 30+ minut na jednej grze* (to było powodem rzucenia lola), wolę się zajmować różnymi bzdurami (np. odkrywanie świata, przechodzenie
  • Odpowiedz
@tenkeidan: aaa, czyli ogólnie bez większej rywalizacji (w zasadzie to obejmuje frustrację, racja).

Z F2P będzie problem, ale są tytuły niskobudżetowe!

Seria Dungeon Siege. Taki hack'n'slash pokroju Diablo, jedynka była bardzo dobra w momencie wyjścia, zakładam, że dalsze części trzymają poziom (czekają na
  • Odpowiedz
@NoMercyIncluded: Gothic I i II zjedzone już dawno. Gothic 3 odstraszył systemem walki (i faktem, że pasek zepsuł mi postać).

Civ... wolę heroes, ale obecnie nie mam płytek.

Dungeon Siege - gra z dzieciństwa, pamiętam że mi się szybko znudziło. Nie podobało mi się też to, że łaziło się
  • Odpowiedz
@tenkeidan: ja do PoE podszedłem jak do Diablo za pierwszym razem, na singlu - bez większego zastanowienia. Farmienie optymalnego buildu zepsuło mi wszystko w D2 i mam uraz od tej pory. Więc po prostu - zacząłem grać klasą X, znalazłem gem Y, pomyślałem - będzie ciekawie, poużywałem, znalazłem nowy, poużywałem, skille porozmieszczałem jak na oko wydawało mi się ciekawie...

Podesłać Ci prawie oryginalny obraz H3 Complete? :D Zresztą, takiej grze
  • Odpowiedz
@NoMercyIncluded: Neverwinter online - fajne, cięło mi się na starym kompie i utknęło :(.
D&D online, z chęcią - ale to kolejny tytuł w kolejce.

H3 mam, ale nie u siebie - chyba z 3 razy były kupowane, raz 2 dodatki nie dzialały ze sobą, raz mi koleżanka zarysowała płytę, a 3 siedzi u rodziców (i tata gra).

W PoE... też tak robię, ale nie mam pomysłu na postać. Nie
  • Odpowiedz
@tenkeidan: najbardziej się podoba, o cholera, nawet nie wyobrażałem sobie, że tak ciężko być różowym xD

Dawno temu podsunęliśmy z rodzeństwem tacie Colina i śmigał w Subaru, ale Herosów by chyba nie przełknął, zbyt duży przeskok z szachów. Szkoda, pograłbym z rodzicem chętnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@NoMercyIncluded: Moja pierwsza gra na PC abecadło, moja druga gra HOMM3, nie było nic innego na kompie, co udałoby się kilkuletniemu dziecku ogarnąć :D.
W międzyczasie była amiga, ale mało z niej pamiętam.

A wygląd... Bardzo ważna kwestia, na robieniu postaci spędzam z reguły godziny, a potem i tak ją modyfikuje.
  • Odpowiedz