Wpis z mikrobloga

Miruny rejestrowałem sie na przyjęcie mnie na WMI na Informatykę stacjonarną.Niestety w I naborze się nie dostałem.
Ktoś brał może z was udział w drugim naborzei i wie mniej więcej czy o dużo się obniża próg? Chciałbym podejśc po raz drugi ale nie wiem czy warto (znow trzeba opłatę rekrutacyjną)
Bardzo chciałbym się dostać,ale niestety matura nie wystarczyła na 1 nabór.
#kiciochpyta #uam #wmi #informatyka #poznan #studia #studbaza
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@whahazhutou: No a o czym mam gadać jak rekrutacja jest powiązana z odwołaniami? Bez rekrutacji nie ma odwołań. A odwołania się nazywają "dodatkową rekrutacją". Wytłumaczę Ci to jak debilowi. Masz powiedzmy 1000 chętnych i 280 miejsc. Wiadomo w pierwszej kolejności wchodzi 280 najlepszych, ale pewnie z 80 z nich rezygnuje bo idzie do innej uczelni/na inny kierunek więc nie składa papierów w ostatecznym terminie i robi się 80 wolnych miejsc,
  • Odpowiedz
@korni007: Mi brakło 10pkt w pierwszym naborze. W drugim to starczyło bez najmniejszego problemu i przesunęło nawet gdzieś na 2/3 stawki. Ale to było już dość dawno temu, kiedy jeszcze nawet 1000zł nie dawali. No i było to na tryb stacjonarny. Za to wiem, że kilka lat po mnie przyjmowano już nawet tych z 0pkt, bo chętnych nie było, aby te 120 miejsc zapełnić.
  • Odpowiedz
@korni007: W takim razie inaczej to teraz liczą. Dokładnie nie pamiętam już jak to było u mnie, ale ja miałem może ze 250pkt, a przyjmowali od 260. Czyli zabrakło mi ok. 4% pkt, Tobie brakuje aż 25%. Niestety nie jestem Ci w stanie powiedzieć co to oznacza. Ale spróbuj mimo to, najwyżej stracisz tylko hajs, a jak się uda to po studiach będziesz zarabiał 15k ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
tam siedzi jakaś #!$%@?

@korni007: Jeśli rozmawiałeś z kobietą, to panie z dziekanatu to ty szanuj. Jeśli z kobietą, to pewnie się zgodzę, chociaż nie wiem dokładnie z kim mogłeś rozmawiać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Składj odwołanie zgodnie z regulaminem rekrutacji. Pewnie się dostaniesz. Ile miejsc za progiem byłeś?
  • Odpowiedz
@korni007: Ekhm... Ja to robiłem 5 lat temu, a więc pamiętam jak przez mgłę. Pisałem raczej dokument o tym, że pragnę przystąpić do drugiej tury naboru i że proszę o branie mnie pod uwagę.
  • Odpowiedz