Aktywne Wpisy

wiedzmy +3
Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale spróbuję.
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem
Sophos +49
Koleżanka ma JDG.
Co miesiąc 2 tysiące w błoto.
W błoto zwane „składką zdrowotną”.
Jej dziecko dostaje wysypki.
Lekarka
Co miesiąc 2 tysiące w błoto.
W błoto zwane „składką zdrowotną”.
Jej dziecko dostaje wysypki.
Lekarka

Popularność języków programowania na lipiec 2015.
Zyskują popularność:
Java (jednak nie umiera),
C++,
C# (powoli zyskuje popularność),
Python (ostatnio szybko zyskuje popularność).
Tracą:
C, Objective-C (najpewniej na korzyść C#),
Ruby (chyba całkowicie umiera).
Trzymają się:
PHP (wiadomo, bo proste strony internetowe),
JavaScript (dziwne, że szybko nie zyskuje),
Perl.
Źródło: http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html
źródło: comment_b3eyZcZtF5bPSOWCqkdizQcAEFCwrZ0q.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
a tak jeszcze zapytam, czy papier inżyniera pomaga jakoś? przeszedłem cały tok studiów informatycznych, ale nie mam dyplomu, bo nie mam. Czy to wpływa na ocenę pracodawcy, czy raczej sprawdzą co umiem bez wczytywania się w to, czy mam tytuły czy nie?
@some_ONE: w każdym rankingu płac Java jest wyżej od C#
Prawda jest taka, że jak jesteś dobry to zarówno w Javie jak i C# dasz rade wyciągnąć porównywalnie wysokie zarobki.
Aha, no i nie radziłbym na samym początku wybierać języka tylko z powodu, że w jakiś tam rankingach jest wyżej. Tak poza tym to akurat przejście z Javy na C# i odwrotnie w porównaniu