Wpis z mikrobloga

Różowe paski, jak sobie radzicie z puszącymi się włosami(pic rel)? Irytują mnie te odstające, pojedyncze włosy. Próbowałam jakichś odżywek, nafty, miałam nadzieję że jedwab pomoże, ale nic z tego :| Macie na to jakieś sprawdzone sposoby?
#rozowepaski #wlosy #pomocy #trochewizazcontent #rozowepaskicontent

c.....z - Różowe paski, jak sobie radzicie z puszącymi się włosami(pic rel)? Irytują ...

źródło: comment_le9wuTrhrB6pugPmwzOGVeW0JLQ1wbCN.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czuowiek_nietoperz: to z bloga Aliny:

Włosy średnioporowate.

W przypadku tych włosów najlepiej sprawdzą się oleje jednonienasycone, pół wnikające. To te z przewagą omega-9 o umiarkowanej 'zdolności' wchłaniania w nasze włosy. Czasem sprawdzają się też oleje omega-6, dodatkiem omega 3. Niżej oleje, które mogą okazać się dobre dla włosów średnioporowatych, choć oczywiście nie ma tu
  • Odpowiedz
@czuowiek_nietoperz: Spróbuj odżywki nivea long hair repair. Ja używałam oleju kokosowego, teraz heenara z helfów, ale każde wlosy są inne i trzeba próbować. Nie masz czasem utajonych kręconych włosów? Tak mi jakoś wyglądają :)
  • Odpowiedz
Spróbuj wetrzec w nie trochę jedwabiu, zwinąć na parę godzin w koczek-slimak albo luźny warkocz, powinny się trochę pofalowac i mniej puszyc. No chyba, że są skrajnie suche albo na dworze jest duża wilgoć
  • Odpowiedz