Wpis z mikrobloga

Może ktoś sprowadzi mnie na ziemię? Wołam mirków z tagu #forex.

Chcę zainwestować 2000$ w sygnały Forex https://www.signaltrader.com/, broker FxPro, dźwignia 1:100. Warto się w to bawić? Czy strata czasu i pieniędzy?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iksem: na forexie prawie zawsze się traci. Z tego co pamiętam to tylko koło 10% ludzi tam zarabia.
Kiedyś było nawet ciekawe AMA na wykopie z kolesiem, który akurat sporo zarobił ale zajmował się tym całymi dniami i zaniedbywał mocno inne rzeczy
  • Odpowiedz
@nilhir: ale chyba dlatego bo popadał lekko w paranoje, że mu jakiś dobry deal wskoczy no i czasem grał bardzo ryzykownie.
@iksem: zagraj najpierw 2k na koncie demo i zobacz jak Ci pójdzie po pół roku lub więcej. Generalnie znasz AT lub jakieś podstawy do ocen czy chcesz się kierować tylko ruchami innych?
  • Odpowiedz
@szcz33pan: Na demo można pograć maksymalnie tydzień, dłużej nie ma sensu. Granie wirtualnym hajsem nie daje ci takich emocji jak prawdziwe granie. Dopiero po wrzuceniu prawdziwych pieniędzy (nawet niedużych) zaczniesz analizować każdy błędny ruch, a to jest pierwszy krok do zarabiania :)
  • Odpowiedz
@czarodziej_rynku: no jak ktoś grę na demo traktuję jako zabawę, a naukę na prawdziwych pieniądzach to jasne. Analizować można na demo, albo wręcz rysować sobie AT i zakładac pozycję np. na tradingview.com i po jakims czasie zobaczyc jak zachował się wykres.
  • Odpowiedz
@szcz33pan: Na początku też analizowałem na rachunku demo, czy też obserwowałem jak się zachowuje rynek i wydawało się to bardzo proste. Dopiero jak wrzuciłem prawdziwe pieniądze zdałem sobie sprawę ile jeszcze pracy przede mną, i że to jednak nie jest takie proste ;)
  • Odpowiedz