Wpis z mikrobloga

@sfa: nie złość się cumplu, ale jak oglądasz ~3 mecze w sezonie to tak to wygląda

ja nie znam się na grze na akordeonie, to się na ten temat nie wypowiadam( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@acotusiewpisuje: Cieszyc sie, ze to drewno strzeliło 3 bramki Gruzji to jak cieszyc sie, ze Polska wygrala z San Marino po ciężkiej walce xD dobrze, ze nie z----l tak jak w pierwszej połowie, a i tak bramki w stylu Rasiaka xD odbilo od sęka
  • Odpowiedz
@joyko: To też jest człowiek, on też czuję tę presję wszystkich januszów, którzy p------ą mu na fejsbuku, że jest zdrajcą narodu, bo nie strzela bramek. Może mu się trochę udzieliło i chciał coś strzelić. No i ostatecznie strzelił.
  • Odpowiedz
@ringblack: Lewy wcale nie był lepszy od Mączyńskiego w tej pierwszej połowie. Obaj grali równie nieudolnie. Żaden piłkarz nie wykorzysta wszystkich, ale Lewy miał dwie. Jedną setkę naprawdę bym przebolał. Poza tym, to nie pierwszy raz gdy wykazuje jakąś taką nerwowość w meczach kadry. Ot choćby spotkania w Gruzji i sytuacja z końcówki spotkania z Litwą. Lewy wracał i nic z tego nie wychodziło. Cały czas tylko tracił piłkę. Więc
  • Odpowiedz
@bezczelny_klamca: na takiej podstawie, że Lewy te sytuacje stwarzał, a Mączyński prowokował kontrataki Gruzinów. Rzeczywiście podobny poziom występu, zwłaszcza, gdy Mączyński piłkę tracił albo na własnej połowie, albo tuż za linią połowy boiska. Dziwi mnie to, że nikt nie czepia się Nawałki za powołania dla tego parodysty. Mam nadzieję, że Linetty w meczu z Grekami pozamiata i więcej tego kmiota w reprze nie zobaczymy. Tak samo wczoraj pozamiatał Pazdan, i
  • Odpowiedz
@ringblack: Na podstawie obserwacji poczynionych na wykopie stwierdzam, że właśnie o powołanie Mączyńskiego czepiają się wszyscy. Nie mówię, że to nie jest zasadne. Lewy stwarzał sytuacje? Kiedy? A piłkę tracił również nie raz w podobnych, jeżeli nie tych samych okolicach co Mączyński.
  • Odpowiedz
@bezczelny_klamca: choćby pod koniec pierwszej połowy, gdzie zamiast strzału wybrał podanie.
Ale chyba mam do czynienia z człowiekiem, który wymaga od Lewego strzelania z każdej sytuacji, żeby grał tak jak w Bayernie, żeby ładował wszystko co tylko się nawinie - tak się nie da.

Czasami mam wrażenie, że ludzie wymagają od Roberta sił nadprzyrodzonych - najlepiej żeby strzelał bramki stepując i mając na biodrach hula hop. Faktem jest, że zagrał
  • Odpowiedz
@ringblack: Do cholery. Przecież mówiłem, że bym przebolał tę jedną sytuację. Nawet dwie bym przebolał, gdybym faktycznie w międzyczasie zobaczył dobre zawody w jego wykonaniu. Jeżeli mówisz o jednej sytuacji (której ja osobiście nie pamiętam) to nie używaj liczby mnogiej. Jak już pisałem gdzie indziej: ile pojedynków Robert wygrał? Ilu obrońców przepchał? Ile razy udało mu się przytrzymać zagraną na niego długą piłkę w środku pola, poczekać aż podejdą pod
  • Odpowiedz
@bezczelny_klamca: nie, nie każda forma krytyki jest januszostwem. Teraz sobie przeglądam powtórkę i rzeczywiście - sporo piłek tracił, więc przyznaję Ci rację.

A teraz zapytam, skoro już jesteśmy przy meczu - co sądzisz o Mączyńskim? Wg mnie - ten człowiek nie powinien dostać żadnego powołania więcej, bo nie dość że się spala jeszcze przed meczem, to do tego jak już się rozluźni - też nic nie daje reprezentacji. Nie zmienia
  • Odpowiedz
@ringblack: Może troszkę spięty na początku, widać, że jeszcze nie zgrany z Szukałą (bo problemy w komunikacji były). Piłki z obrony do przodu wyprowadzać nie potrafi za dobrze, no ale to nasz żaden obrońca tego nie potrafi. Natomiast jako typowego przecinaka można wystawiać go z powodzeniem. Bo w takiej typowej fizycznej destrukcji wyglądał zdecydowanie solidniej od Szukały. Bardzo fajnie sprawdziłby się w duecie z jakimś nieco mniej rosłym, ale bardziej
  • Odpowiedz
@bezczelny_klamca: to fakt, też bym chciał Wasilewskiego w reprze, ale chyba nie pasuje on Nawałce - gdzie moim zdaniem Wasyl r---------a system swoją grą w tym sezonie. Razem z Glikiem miażdżyliby w obronie. Tak czy inaczej, uważam że Pazdan znacznie lepiej nadaje się do pierwszego składu od Szukały - liczę na to, że z Grekami w środku zobaczymy duet Pazdan-Glik.
  • Odpowiedz