Wpis z mikrobloga

@acotusiewpisuje: @Navrazz: Podtrzymuje to co napisałem. W pierwszej połowie Lewandowski był najsłabszy. Wyglądał na zagubionego, stłamszonego, ani jednego udanego dryblingu, mało widoczny w grze, notorycznie tracący piłkę w środku pola, schowany gdzieś między gruzińskimi obrońcami. Nie mówiąc o dwóch zmarnowanych setkach. Był zgaszony i tyle. Możecie teraz chełpić się tym jego hat trickiem, ale tak naprawdę to przez 89 minut Lewy był poza grą. I o wiele bardziej mi się
@bezczelny_klamca: akurat Twój wpis nie powinien się tu znaleźć bo akurat napisałeś prawdę. Co innego jest napisać że ktoś jest najsłabszy a co innego że Lewandowski jest gównianym piłkarzem i niech ssie jaja.
@acotusiewpisuje: Występ Lewego w tym meczu to nie 90 minut tylko 4. W drugiej połowie machał rękoma więcej niż biegał. Strata piłki na połowie booiska, a on zamiast o nią walczyć to staje obrażony jak Ronaldo. Milik jest takim napastnikiem jakiego reprezentacja potrzebuje i stąd nasza dobra forma obecnie. Milik potrafi rozegrać piłkę, stąd dwie asysty. Ładnie też uderzył technicznie zza pola karnego co zaowocowało golem. Lewandowskiego sytuacje ograniczyły się do
@acotusiewpisuje: wszyscy, którzy piszą, że Lewy był najsłabszy na boisku aż do strzelenia 4 goli #!$%@? wiedzą o piłce i mają porażenie XD

Jakość Lewandowskiego na tle Gruzinów było widać przy każdym dotknięciu przez niego piłki, jego powroty, wspieranie pomocników, on robi co może w tej drużynie, w Bayernie jest obsługiwany przez jednych z lepszych graczy na świecie, a w środku pomocy ma Xabiego Alonso i Schweinsteigera a nie Mączyńskiego którego
@Waleczny_ramol: Był najsłabszy i to podtrzymuję. Otagowałem siebie, jako janusza futbolu, mając świadomość, że sport bywa przewrotny. I tym razem również takim był. Tym tagiem chciałem jednocześnie zaznaczyć świadomość tego, że jest to szybka obserwacja, a nie wynik dogłębnej analizy (co tyczy się zresztą większości wpisów pod tagiem "mecz"). Ciekaw jestem jednocześnie co pozwala ci sądzić, że sam nie zaliczasz się do tych januszy, z których tak "lejesz".
@bezczelny_klamca: nie no, może za surowo napisałem z tym 'laniem z januszy'... Ale ja uważam się za niejanusza bo w trzech bramkach lewego nie widzę przewrotności sportu. Przewrotność to było nasze 2:0 z Niemcami gdzie była obrona częstochowy a jednak wygraliśmy. Sorry za personalny atak, ale co mecz jest ta sama gadka o lewym a ten koleś to jest kapitan i serio fundament tej reprezentacji. Nawet jakby stał w miejscu tu
@Waleczny_ramol: Ja w bramkach Lewandowskiego też nie widzę przewrotności. Widzę ją w tym, że po zakończeniu pierwszej połowy napisałem o nim co napisałem, a później on zrobił to, co zrobił. ;) Ja rozumiem, że może wkurzać gadka o Lewym, o porównaniach jego gry w Bayernie/BVB i w reprezentacji - mnie też momentami wkurza. Ja naprawdę widzę jak ten gość się stara. Czasami mam wrażenie, że próbuje zrobić zbyt wiele, bierze na