false I chce założyć ifa na addrType="OS_AUTHENTICATION", ale póki co parsując wchodze od razu do wlasciwosci i drukuje mi w tego: false Kod:
foreach (XmlNode node in doc.DocumentElement.ChildNodes) { foreach (XmlNode locNode in node) { foreach (XmlNode xNode in locNode) { if (xNode.Name == "StringRefAddr") { tbStatus.Text = tbStatus.Text + "\n" + xNode.InnerText; ... Ktoś wie jak sprawdzić żeby czytało mi - to chyba atrybut - addrType, gdyż tych addrType jest masa a zalezy mi na wyciagnięciu tylko 2 konkretnych. #csharp #programowanie
@johanneskate1: A nie latwiej LINQ to XML? Tutaj masz przyklad. A jak nie, to XmlNode ma property co sie zwie Attributes i jest to collection obiektow klasy XmlAttribute, które możesz sobie sprawdzić.
false
I chce założyć ifa na addrType="OS_AUTHENTICATION", ale póki co parsując wchodze od razu do wlasciwosci i drukuje mi w tego: false
Kod:
foreach (XmlNode node in doc.DocumentElement.ChildNodes){
foreach (XmlNode locNode in node)
{
foreach (XmlNode xNode in locNode)
{
if (xNode.Name == "StringRefAddr")
{
tbStatus.Text = tbStatus.Text + "\n" + xNode.InnerText;
...
Ktoś wie jak sprawdzić żeby czytało mi - to chyba atrybut - addrType, gdyż tych addrType jest masa a zalezy mi na wyciagnięciu tylko 2 konkretnych.
#csharp #programowanie
@efem: No bo od razu wchodzisz w ChildNodes, a Twój nie jest dzieckiem żadnym?
xml version = '1.0' encoding = 'UTF-8'?
BASIC
string attr = xNode.Attributes["addrType"].InnerText;