Wpis z mikrobloga

@Poirytowany: Miałem okazję ostatnio pogadać z facetem z pomocy drogowej i Alfy wcale nie są najczęstszymi "klientkami". Ba, facet twierdzi, że jeśli ściąga Alfy to są to benzynówki. JTD i Multijety podobno nie do zajeżdżenia. Najczęściej ściąga Pasaty B6 2.0 TDI, Laguny II i wszelkiej maści Peugeoty. Nie brakuje też nowoczesnych aut premium, które odmawiają posłuszeństwa "bo tak", w tym nowiusieńka S-klasa, z 10k km przebiegu. Nie ma aut bezawaryjnych,
  • Odpowiedz
@Diabl0: To prawda, ale trochę ich jednak jest. Odkąd mi się zaczęła podobać 159, jakoś je wszędzie widzę ( ͡° ͜ʖ ͡°) 147 no i 156 (czyli tych o najgorszej opinii) też jest mnóstwo, a Passaty akurat są IMHO równie popularne jak Octavie, Astry i A4. Mimo to w wersji laweciarza jest moim zdaniem sporo prawdy :)

Swoją drogą pytałem kiedyś swojego bardzo zaufanego mechanika, jakie
  • Odpowiedz
@skyluker: Temu akurat ufam - robi mi fury od wielu lat i naprawdę jest dobry w swoim fachu. Dla przykładu: naprawiałem kiedyś Corsę C (w------o zawór chłodnicy). 1. Zajechałem do pięknego dużego serwisu o sporej renomie w mieście. Diagnoza? Potrzebna nowa chłodnia (400 zł) + robocizna (200 zł) i tydzień czekania. Prychnąłem i obróciłem się na pięcie. 2. Pojechałem do tegoż mechanika (wtedy go poznałem). Dosztukował reduktor z innej chłodnicy,
  • Odpowiedz
@Funky666: Ja, odkąd mam swoją 159 też wszędzie dookoła widzę same 159, 156, 149 ;-). Ja bardzo polecam 159. Ma swoje wady, ale zalet ma zdecydowanie więcej! :)
  • Odpowiedz
@Sochu: Już raz prawie kupiłem - stała niedaleko mnie piękna benzyna w czerwonej skórze <3 Problem był jedynie taki, że to sedan, a potrzebuję kombiaka :( Te z kolei występują widywałem najczęściej z dieselami, których niestety unikam. No i teraz stwierdziłem, że chyba poczekam na lepsze czasy i lepszy budżet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jakie auto poleca z rocznika ~2005-2007. Odradza wszystkie niemieckie (zwłaszcza BMW w automacie i Passeratti), a bardzo zachwala właśnie Alfy.

@Funky666: I ma rację. Testy awaryjności nie kłamią, 159 jest bardzo udanym i bezawaryjnym modelem. Tak samo zresztą jak nowe Julki i Mito.
  • Odpowiedz