Aktywne Wpisy
DupaKasprzaka +56
Takie o to rzeczy znalazłem w galerii z 2021 roku ????????????#danielmagical

Gilboa +13
Kiedyś gadałem z 20 letnią studentką 2 roku medycyny i jak jej powiedziałem, że nigdy nie miałem dziewczyny to była w szoku i zaczęła dopytywać mnie o to XD LVL 22
#przegryw
#przegryw

Dawno chyba nie było na mirko wpisu o Gothic (albo nie zauważyłem). Od 10 lat poszukuję gry o podobnym klimacie. Bezskutecznie... A może tą atmosferą jest po prostu nostalgia? Może to jest tak, że gry w które grało się w dzieciństwie wydają się najlepsze. Będąc dziećmi bardziej wczuwaliśmy się w postać, czuliśmy że jesteśmy w grze, NPCe często potrzebowali naszej pomocy w zrobieniu czegoś, a my się jaraliśmy, tym że po zrobieniu zadania NPC nas pochwali za dobrą robotę? Czuliśmy że Diego, Mileten i Gorn to nasi kumple? Czy któryś z mirków przechodził tę grę dopiero niedawno, i stwierdził, że gra posiada jeden z najlepszych klimatów w historii gier RPG?
A soundtrack... mistrzostwo - mrok, tajemniczość, atmosfera średniowiecza, poczucie samotności i zagrożenia... coś nie do opisania. Podzielcie się swoimi przemyśleniami, i podrzućcie coś, co ma równie mocno wbijający w fotel klimat.
#gothic #gry #rpg
@Jewptylianin: Fallout 2, kiedy wbijałeś do nowego miasta i widziałeś jedną z wielu wizji nowego świata, kiedy właziłeś do Toxic Caves i chciałeś wyjść, a musiałeś schodzić coraz niżej i bić się z silnymi radioaktywnymi jaszczurami i na końcu odnajdywałeś windę, która była zbyt skomplikowana do naprawy, kiedy pierwszy raz odwiedzasz Nawiedzoną Farmę, widzisz zmasakrowane ciała,
Komentarz usunięty przez autora