Wpis z mikrobloga

Wniosek o wprowadzenie do porządku obrad projektu związków partnerskich został ZNOWU odrzucony.
PO - 171 głosowało, 103 za, 45 przeciw, 23 wstrzymało się.
PIS - 121 głosowało, 121 przeciw.
To jest ten dialog z obywatelami? Kraj przyjazny każdemu? Gratuluję PIS, jak zwykle zatkaliście uszy i śpiewaliście "lalalalala, w dupie mamy Polaków".

A radni PIS w Tarnowie usiłują zmusić kierownictwo biblioteki, żeby odwołali spotkanie z Marią Czubaszek. Tylko szkoda, że nie pomyśleli o mieszkańcach Tarnowa, którzy chcą tego spotkania.

Coś w stylu "w dupie mam zdanie innych, moja racja jest najmojsza i moje wartości są najwartościowsze". Żenada.

#neuropa #lgbt #polityka
  • 377
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak właśnie właśnie wygląda powszechna #logikarozowychpaskow w kwestii polityki. Żadne tam podatki, afery, prawo, nic nie jest ważniejsze niż związki partnerskie. Serio, no po prostu wszystkie geje i lesbijki bez tej ustawy poumierajo, bo teraz niby tak bardzo uciskani i prześladowan

@Bluesgreen: wyobraź sobie, że:
- masz żonę, o której stan nie masz prawa zapytać w szpitalu, gdy leży nieprzytomna,
- umiera, i dom, którego wyposażenie, remonty, utrzymanie, oboje WSPÓLNIE
  • Odpowiedz
@SuperPunia: No i głosowali za swoimi poglądami, nie o to chodzi? Jesteś nietolerancyjna dla ludzi z innymi poglądami niż Ty.

! I tak to można zapętlić w nieskończoność. Skończcie pier****ć i idźcie spać dzieciaki
  • Odpowiedz
@Shatter:

dlaczego hetero nie mają swoich pomników?

Nie mają? Na pewno istnieje wiele pomników ([[1]](http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/a2/4d/5d/filename-kissing-couple.jpg), [[2]](http://sandiego.planmygetaway.com/wp-content/uploads/2013/02/kissing-sailor-statue-quirky-travel-guy.jpg), [[3]](http://www.vroma.org/images/raia_images/cupid_psyche.jpg) – pierwsze z brzegu) całujących się par heteroseksualnych. Wyobrażasz sobie, co by się działo, gdyby gdzieś w centrum jakiegoś miasta w Polsce powstała rzeźba dwóch całujących się kobiet lub mężczyzn?
Keffiro - @Shatter: 

dlaczego hetero nie mają swoich pomników? 

Nie mają? Na pew...

źródło: comment_zV2VymPALJbvPT9TuXD4L3yu46X9aSEr.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@SuperPunia: A co jest dziwnego w tym, że partia deklarująca się jako konserwatywna, jest przeciwko uznaniu związków partnerskich? To chyba dobrze, że są konsekwentni w poglądach, a nie zmieniają ich "z piątku na poniedziałek"? Przy okazji chciałabym rozwiać twoje obawy przed ograniczaniem naszej wolności - Trybunal Konstytucyjny rozstrzyga takie kwestie i żadne ustawy typu "palenie na stosie za niechodzenie do kościoła" nie przejdą.
  • Odpowiedz
@Shatter:

propagujący inną orientację seksualną

Ale ja nadal nie rozumiem i nikt mi nie potrafi wytłumaczyć, na czym polega to całe propagowanie. Że niby od oglądania dwóch kochających się mężczyzn zachce mi się również wejść w związek z
  • Odpowiedz
@Shatter: co to znaczy "pomnik propagujący inną orientację seksualną"? co to właściwie znaczy "propagować orientację"? dla twojej informacji, homoseksualizm jest równie naturalny, co heteroseksualizm, musisz z tym handlować, misiu.
  • Odpowiedz
@Shatter:

Narzuca się nam konieczność tolerancji ich orientacji poprzez choćby takie akcje jak tęcza. Nie mam ochoty ich tolerować, deal with it.

Ale homoseksualistą się należą równe prawa, bo są równoprawnymi obywatelami. Musisz z tym
  • Odpowiedz