Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +186
Izunia znowu wyciąga lekcje z tagu, teraz juz zdjęcia nie z ryanairem tylko z LOTem w tle
#frajerzyzmlm #izadamczyk (nie mylic z #izaadamczyk bo jest błędnym tagiem)
#frajerzyzmlm #izadamczyk (nie mylic z #izaadamczyk bo jest błędnym tagiem)
źródło: IzaLot
Pobierz
LewCyzud +23
#apple
Jedną z najważniejszych wskazówek jak rozpoznać kretyna jest to, że noszą oni smartwatche.
Zegarki smart to g---o. Niczego nie jesteś w stanie zrobić na nim szybciej niż poprzez wyjęcie telefonu z kieszeni i użycia go we właściwy sposób.
Za każdym razem jak widzę takiego typa dłubiącego w tym gównie to sobie myśle „jakim k*rwa materialistycznym, konsumpcjonistycznym przygłupem jesteś, że jak Apple wypuściło swój zegarek pomyślałeś-potrzebuję go. I teraz siedzisz scrollujesz na nim, udając, że jest dla ciebie łatwiej przeczytać maila na tym zegarku niż wyjąć telefon z kieszeni”
Wyjęcie telefonu z kieszeni to dosłownie pól sekundy. Odpalaj timer. *Siedzę sobie, potrzebuję coś zrobić na telefonie, więc wyjmuje telefon*->1,839 sekundy. Czy naprawdę jest w jakikolwiek sposób szybciej dłubiąc w tym małym zegarku? „Kto do mnie dzwoni?” Patrzę na zegarek->”O Kasia!” I teraz wyjmuję mój telefon z kieszeni. Co za bzdura, kompletnie bezużyteczne
Jedną z najważniejszych wskazówek jak rozpoznać kretyna jest to, że noszą oni smartwatche.
Zegarki smart to g---o. Niczego nie jesteś w stanie zrobić na nim szybciej niż poprzez wyjęcie telefonu z kieszeni i użycia go we właściwy sposób.
Za każdym razem jak widzę takiego typa dłubiącego w tym gównie to sobie myśle „jakim k*rwa materialistycznym, konsumpcjonistycznym przygłupem jesteś, że jak Apple wypuściło swój zegarek pomyślałeś-potrzebuję go. I teraz siedzisz scrollujesz na nim, udając, że jest dla ciebie łatwiej przeczytać maila na tym zegarku niż wyjąć telefon z kieszeni”
Wyjęcie telefonu z kieszeni to dosłownie pól sekundy. Odpalaj timer. *Siedzę sobie, potrzebuję coś zrobić na telefonie, więc wyjmuje telefon*->1,839 sekundy. Czy naprawdę jest w jakikolwiek sposób szybciej dłubiąc w tym małym zegarku? „Kto do mnie dzwoni?” Patrzę na zegarek->”O Kasia!” I teraz wyjmuję mój telefon z kieszeni. Co za bzdura, kompletnie bezużyteczne
źródło: IMG_5108
Pobierz

Jak to jest z tym ostrosłupem z podstawą trójkąta równoramiennego? Spodek wysokości to środek okręgu wpisanego ? Często jest taki ostrosłup na #staramatura
Z definicji ostrosłup prawidłowy jest również prosty. Co więcej, ponieważ ma w podstawie figurę foremną, to środek okręgu opisanego i wpisanego pokrywają się.
Nie musicie dziękować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wtedy spodek wysokości pokrywa się ze środkiem okręgu OPISANEGO.
Ale może ktoś wie więcej w temacie #matematyka i mnie poprawi jeśli się mylę.
Komentarz usunięty przez autora
natomiast na maturze jest często info w postaci że np. wszystkie krawędzie boczne są równej długości - wtedy ostrosłup jest prosty - choćby rok temu tak było
https://www.youtube.com/watch?v=-MGZezx14xg&index=11&list=PLkFbmHoq6y4nGZOQKK4f15_QFfQ3eqvNe tutaj Pan twierdzi, że środek okręgu wpisanego w trójkąt pokrywa się ze spodkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Jednak.
https://www.youtube.com/watch?v=Tw9X634UKwU&list=PLERRNJow7taXREX7-w60E6xE752a_xvzG&index=9
Robiłem to zadanie sposobem na porównanie pól bo bardzo latwo idzie to wyliczyć i promień mi nie wyszedł.