Wpis z mikrobloga

Mirki, jaki monitor polecacie do #programowanie do 1000 zł i do 1500 zł? Jest jakiś jedyny słuszny wybór? Zauważyłem, że w okolicach 1000 zł cieszy się dużą popularnością Dell U2412M.

Ktoś ma jakieś zdanie na temat setupu 2x 23/24" vs ultra wide (21:9) 27" ? Jakie są zalety tego drugiego rozwiązania?

#pytanie #kiciochpyta #komputery
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jasiek13: Ja mam w pracy HP EliteDisplay E231 i daje radę. Moim zdaniem ważne jest, żebyś w edytorze mógł otworzyć dwa pliki obok siebie na jednym ekranie.
  • Odpowiedz
@stacktrace: tak naprawdę to będę korzystał z tego monitora również na co dzień np do oglądania filmów czy grania. Jeśli chodzi o samo programowanie to wydaje mi się, że najbardziej istotne są rozmiar i rozdzielczość.
  • Odpowiedz
@stacktrace: Ja kupiłem tego, bo jest duży ;_; dodatkowo można go przekręcić do pionu, przy obróbce zdjęć czasami się przydaje. Żeby było jasne, kupiłem go przed tym jak zacząłem zajmować się programowaniem.
Spędzam przed nim długie godziny czasami i oczy się nie męczą.
  • Odpowiedz
@jasiek13: mam dell U2412M

powłoka antyodblaskowa powoduje że biel jest trochę rozmyta / wygląda jak ubrudzona
widoczny dithering w IDE szczególnie gdy ma się ciemny theme kodu np. Darcula w idea / phpstorm

pozatym ok
  • Odpowiedz