Wpis z mikrobloga

z opowieści, tych którzy mieszkają

@lukasyyyy: No właśnie, to tak jak byś czerpał wiedzę o Polsce z forum z onetu, po prostu wykrzywione.

Prosty przykład, ile znasz osób które w Polsce dzielą mieszkania (oprócz studentów) ba nawet pokoje? Dla wielu tutaj to nie do pomyślenia, tam nagle to takie zajebiste.
  • Odpowiedz
bubuniaaaaa: może są takimi nieudacznikami, że nie potrafią poradzić sobie zagranicą?

@lukasyyyy: równie dobrze można zdanie zamienić, może ci którzy chcą tam zostać, są takimi nieudacznikami, że nie radzą sobie tutaj i jedyne na co ich stać to minimalna (to nie jest moja opinia, to tylko odwrócenie Twojego toku rozumowania)
  • Odpowiedz
@lukasyyyy: A moze nie wszystko jest takie kolorowe jak sie wydaje ? Bo skoro w Polsce tak zle to moze jest sie nieudacznikiem ze sie nie probuje podjac krokow zeby bylo lepiej? Widzisz jedna strone medalu i woem, ze nie zmienie Twojego myslenia. Cale szczescie kazdy ma prawo miec swoje zdanie ;)
  • Odpowiedz
Dla wielu tutaj to nie do pomyślenia, tam nagle to takie zajebiste.

@LowcaG: na początku jak przyjeżdżają z niczym to pewnie dzielą z kimś mieszkanie, ale po pewnym czasie są w stanie dorobić się na własne
  • Odpowiedz
na początku jak przyjeżdżają z niczym to pewnie dzielą z kimś mieszkanie, ale po pewnym czasie są w stanie dorobić się na własne

@lukasyyyy: haha, zdajesz sobie sprawę, że dla niektórych ten początek to nawet z 3 lata? (tak znałem takich i nie wiem czy dalej tak nie mieszkają, mam nadzieję, że nie)

Masz naprawdę zbyt wyidealizowane pojęcie jak się tam żyje, a bywa różnie.
  • Odpowiedz
w 3 lata dorobić się na własne mieszkanie to dług

@lukasyyyy: eeee, chyba się nie zrozumieliśmy, nie własne mieszkanie, tylko wynajmowane mieszkanie samemu.

Tutaj masz gościa, który po 2 latach w Norwegii kupił
  • Odpowiedz
@lukasyyyy: skoro chcesz na Nia tak pluc tak Jej nienawidzisz to co Ty tam jeszcze robic. Przeciez sam z “doswiadczenia “ wiesz jak jest tu. Wiec spakuj sie wyjedz i zacznij zyc w tym “raju“ jaki tu jest :)
  • Odpowiedz
tutaj masz masę komentarzy gdzie ludzie tylko potwierdzają, że nie wrócą bo nie mają do czego:

@lukasyyyy: I znów kierowanie się netem, a nie prawdziwym życiem. Zdradzę Ci coś, większość ludzi którym wiedzie się dobrze (nie jest istotne czy wrócili, czy nie, czy w ogóle wyjechali, czy nie, temat nie jest istotny) nie ma potrzeby wywnętrzania się o tym na forach i nawoływania ich do swojego światopoglądu.

Za to, większość
  • Odpowiedz
@LowcaG: problemem nie jest kraj, ale ludzie i ich kombinatorstwo.
Kiedyś siedziałem z litwinem na przerwie podczas treningu na project management:

widzisz jacy oni są rozgarnięci względem organizacji i planowania?

no tak..

i tak ze
  • Odpowiedz
problemem nie jest kraj, ale ludzie i ich kombinatorstwo.

@rzet: hm.. też coś w tym jest, muszą minąć 2 pokolenia aby się sytuacja trochę poprawiła. Dla mnie nie pojęte jest jak można dać łapówkę, ba nawet nie potrafił bym tego zrobić. A znam takich dla których to chleb powszedni...
  • Odpowiedz
a nie daj w jakimś szpitalu to zobaczysz...

@rzet: no właśnie nie daje(co prawda, zbyt wiele razy nie miałem ze szpitalami do czynienia, na palcach jednej ręki policzyć), i nie zauważam, żeby było jakoś nie wiadomo co, może akurat szczęście miałem.
  • Odpowiedz