Wpis z mikrobloga

@lukasyyyy: Dlaczego szkoda życia? (wiem, że to nie było do mnie, pytanie, ale odpowiem za siebie) Aktualnie zarabiam coś blisko 3x średnia krajowa,(ale praca na etacie to nie jest mój cel, chociaż jestem z niej bardzo zadowolony, i bardzo lubię robić to co robię), nie brakuje mi jakoś szczególnie pieniędzy(brakuje mi trochę czasu, tzn. mam go nie tyle ile bym chciał, ale tragedii też nie ma).
Tam myślę, że nie
  • Odpowiedz
@bubuniaaaaa: To wbrew pozorom jest dobry plan(tutaj z N euro masz większe szanse coś zdziałać niż tam z N euro), znam wiele osób które właśnie tak zrobiły, i żadna nie żałuje (no dobra nie wiem czy żadna, ale większość)
  • Odpowiedz
Dlaczego szkoda życia?

@LowcaG: bo na zachodzie osiągnie więcej, ma większe możliwości, wszystko jest tam lepsze niż w Polsce. Dla mnie siedzenie w Polsce szczególnie jak jest się młodym to strata czasu.
  • Odpowiedz
wszystko jest tam lepsze niż w Polsce

@lukasyyyy: Wybacz, ale powiem jedno "p---------e", tak jest na pewno łatwiej, zwłaszcza, jeżeli tutaj oscylujesz w pobliżu minimalnej, przy wyższych zarobkach już nie ma tak wielkich różnic. I nie wszystko jest lepsze.

na razie ci co wyjechali podkreślają że nie wrócą
  • Odpowiedz
@bubuniaaaaa: hehe, tutaj powiem z obserwacji wielu osób, że jak przekroczysz pobyt 3 lat, zaczynasz sie tam przyzwyczajać, każdy następny rok, zwiększa znacznie szanse na decyzję o pozostaniu, po prosotu wrastasz (i nie chodzi o to, że jest lepiej)
  • Odpowiedz