Wpis z mikrobloga

Świateczny "Free For All"

Pojedzone, ~400mg kofeiny na pełny żoładek, waga ~74-75kg.

Back Squat
60x3
80x3
90x3
100x3
105x1
110x1

Power Clean & Jerk
40x3
50x3
60x3
70x1
75x1
80x1

Clean
40x5
50x5 w. pause

Front Squat
50x1
60x1
70x1
80x1
85x1
90x1

Romanian Deadlift w. Snatch Grip
40x10
60x10

Hip Thrusts
40x5
60x5
80x5

Good Mornings
40x10
40x10
40x10

OHP
40x5
50x5
60x5

Rowing
2500m - 8:30min - 248strokes

Ewidentnie największy problem mam z dynamicznym wejściem pod sztangę przy zarzucie, co ukazuje się przy robieniu Power Cleanu 95%RM normalnego Cleanu...

A teraz czas na świateczne ciasto z czekoladowym shake'iem :3

#mikrokoksy #silownia
shdw - Świateczny "Free For All"

Pojedzone, ~400mg kofeiny na pełny żoładek, waga ~7...

źródło: comment_I2cnFsNDEz67Z9SpnEMBCgNBburyVCrT.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@vexeen: mialem tyle energii, ze moglbym robic dalej, wogole sie nie meczylem jakos znaczaco. Problem byl w tym, ze juz ze 3 rzuty ludzi przetoczyly sie przez sale i po 2h juz nie mialem co robic, a nie bede przeciez bicka z nudow robil :P
Jutro, w srode i czwartek zrobie drugie tyle, takze czas wracac do formy po wycieczce :)
  • Odpowiedz
  • 0
@shdw: wróciłeś juz? Solvay czy Lea? Czy jeszcze coś innego dzisiaj otwarte znalazłeś w Krakowie? Co do bicka z nudów - dobrze czasami takie dodatki wrzucić. Nawet Klokov robi curlsy (i to nie tylko teraz jak się przygotowuje do zawodów kulturystycznych).
  • Odpowiedz
  • 1
@vexeen: tak, ale do Radomia, w Krakowie bede od ~14go jak znajde mieszkanie. Bede zapewne chodzil do CF Krakow, gdzie powinienem miec 5-10min pieszo.

Jasne, ale fbw na sztangielkach i maszynach robilem w sobote. Bicek, wznosy, tricek, dipsy i tym podobne.
Dzisiaj nogi, core i plecy.
  • Odpowiedz
  • 1
@vexeen: btw, dzisiaj widzialem jak 2 chlopy robily DL na czas do kamery :D
Ale musze jednemu szacuneczek zwrocic, machnal 100kg 21 razy przy jednym podejsciu.
  • Odpowiedz
@shdw: Prawdopodobnie nie masz problemu z wejściem pod sztangę, ale masz bardzo słaby Front Squat z tego co jestem w stanie wywnioskować po numerkach.
  • Odpowiedz
  • 0
@vexeen: o_O
@lukash: to swoja droga, ale jezeli zarzucam 85kg na wysokosc barkow to tym bardziej powinienem byc w stanie wejsc pod sztange, nawet jak mialbym z nia poleciec do przodu. Do zrobienia, musze poprostu popracowac z kims nad technika, bo nauka Oly samemu to troche katorga.
  • Odpowiedz
@shdw: Najlepiej by było jak byś nagrał siebie od boku i w zwolnionym tempie przeanalizował ruch ciała. Zawodowcy przy rwaniu/podrzucie to przez moment są w powietrzu tak dynamicznie to robią.
  • Odpowiedz
@shdw: Dużo osób ma problem z przełamaniem się w wejściu pod sztangę. Rób sobie zarzuty z zawisu na siad. Spróbuj z pozycji Hang zrobić Shrug a potem wejść na siad - pomaga w czuciu sztangi.
  • Odpowiedz
nauka Oly samemu to troche katorga.

@shdw: @lukhash: o to to

Nie mam problemu z poderwaniem z ziemi. Odbicie od ud jest. Z tego fajnie robi się Hang Pull bo sztanga przez chwilę nic nie waży. Ale jak wiem, że chcę z tego zrobić Clean, to odruchowo ciągnę wszystko siłowo samymi barkami.
Zarzuciłem parę razy 70kg, ale padlibyście ze śmiechu widząc to :D
  • Odpowiedz