Wpis z mikrobloga

#studia #politechnika #agh #programowanie #krakow
Jakie studia polecacie dla programisty po technikum łączności? Interesują mnie aplikacje mobilne, sztuczna inteligencja, ale jeśli są jakieś ciekawe kierunki okołoinformatyczne to też chętnie się zapoznam. Jak z dostaniem się i utrzymaniem na tych studiach? Które odradzacie, a które polecacie?
#discuss( ͡ ͜ʖ ͡)
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@japer: tbh racja, ale na przykład już sztuczna inteligencja to nie jest coś co można samemu chwycić i rozwijać, a taki kierunek bardzo mnie interesuje. Tylko z tego co wiem, to w Polsce nie bardzo jest cały kierunek nastawiony na AI.
  • Odpowiedz
Jakie studia polecacie

@cadcadcad: zycie,

studia sa dla mieczakow choc w sumie wydusic z siebie 100str. gownianej mgr o niczym to tez trzeba miec samozaparcie i trenowac oszukiwanie siebie ze to cos znaczy
  • Odpowiedz
@cadcadcad: chyba jednak nie pomylił ;) jeśli wiesz co chcesz robić, czego się uczyć, jak się uczyć, to jak będziesz sam się kształcił to pewnie lepiej na tym wyjdziesz niż na studiach.

Ale jednak wydaje mi się że warto, a przynajmniej tego inżyniera zrobić
  • Odpowiedz
@cadcadcad: Ja wylądowalem na mechanice mimo tego, że byłem zerem z fizyki. Trochę zaangażowania i pracy i sobie każdy poradzi. W ile % celujesz na maturze?
  • Odpowiedz
@3301: tbh trudno powiedzieć, bo ja mam matematykę z dyrektorem szkoły, a jego system oceniania jest bardzo dziwny. Ostatnio zrobił nam próbną maturę rozszerzoną, z której średnia to była ~2%. Nie jestem geniuszem z matematyki, ale ostatnio daję z siebie wszystko jeśli chodzi o przerabianie zadań i przygotowywanie się, natomiast naprawdę nie mam pojęcia jak wypadnę, poza tym na przykład taka matura 2013 w porównaniu z 2014(rozszerzona) to jest zadanie
  • Odpowiedz
@cadcadcad: Napisz mature z informatyki i matematyki i celuj w coś ambitnego. Jak wybierasz agh to pamiętaj o języku obcym, żeby go dobrze napisać. Skoro masz zapał to powinieneś sie utrzymać.
  • Odpowiedz