Wpis z mikrobloga

Dlaczego wykopowe Janusze myślą, że wszyscy ludzie na #emigracja mają ciulową pracę za stawkę minimalną? Za każdym razem jak ktoś powie, że jest w UK albo w Niemczech (gdziekolwiek poza Polską) to znajdzie się co najmniej 3 Januszy, co skomentują:
heheh no dalej składaj pudełka za 5 euro na godzinę / fajnie się jeździ na szmacie? / ręce ci się nie wymoczyły od zmywaka? Może mi ktoś wyjaśnić to zjawisko?
#emigracja #bekazpodludzi #polakicebulaki
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zielnoka: A widzisz, mnie to bardzo wnerwia i jakos nie potrafię tego olać. Jak się przyznam że mieszkam zagranico to każdy mnie traktuje jak gorszego człowieka, no j-----------j. A wcale nie wyjechałam w celach zarobkowych
@patrol798: ok misiu, już ci mówiłam że masz rację, przestań się napinać :*
@aloalo83: W sumie. Dzięki za logiczne wyjaśnienie O_o. Odpowiedziałeś na moje pytanie, stawiam browara. /thread
  • Odpowiedz
@CiociaDobraRada:

Jak się przyznam że mieszkam zagranico to każdy mnie traktuje jak gorszego człowieka

Kto cie traktuje jako gorszego człowieka xD? Ktoś kto pracuje w biedrze za 2k pln i myśli, że pana Boga za nogi złapał?
  • Odpowiedz
@CiociaDobraRada: Dziękuję, dziękuję. :) Gdzie i na jak długo wyjechałaś?
Przyjdzie taki dzień, że p-------ę wszystko i wyjadę do Panamy - będę przesadnie wykształconym rybakiem mieszkającym w domku na plaży. Ten dzień się zbliża.
  • Odpowiedz
@zielnoka: no ciągle te przysrywki.. Piszę na fb cos po angielsku to za chwilę komentarz "hehehehh po polsku już nie umiesz heheheh?". Jak słyszę "zmywak" to mi sie srać chce. Po prostu mi smutno, że w naszym kraju jest tyle niedorozwojów.
@Charles_Bukowski: też zawsze chciałam do Panamy, odkąd obejrzałam Prison Break ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet sie hiszpańskiego nauczyłam na tę okazję
  • Odpowiedz
@CiociaDobraRada: Ja sam niedlugo w---------m, ale mam w dupie to co ludzie mowia kompletnie. Chcialem tylko zaznaczyc, ze faktycznie z tym awansowaniem masz racje. Znam wiele przypadkow, ze jak ktos z---------l na c------m stanowisku w jakiejs firmie to predzej czy pozniej dostawal spory awans. Np. znajomy, ktory przestawial samochody na parkingu na lotnisku w UK po 4 czy 5 latach odpowiada za caly ruch naziemny. Inna znajoma-znajomej w Norwegii po
  • Odpowiedz
Dlaczego wykopowe Janusze myślą, że wszyscy ludzie na #emigracja mają ciulową pracę za stawkę minimalną?

@CiociaDobraRada: No właśnie też nie rozumiem, mam mnóstwo znajomych w UK i wszyscy pracują w zawodzie (tj. w jakichś firmach, startupach, np. jedna osoba w Blizzardzie w Cork, jedna w Londynie oprócz projektów za kasę pisze też doktorat, jedna robi bardzo duży projekt związany z kuratorstwem sztuki). Generalnie mają okazję wykorzystać wszystkie swoje
  • Odpowiedz
@janeeyrie: nic dodać nic ująć. W uk rozwinęłam skrzydła, coraz lepsze stanowiska, firmy we mnie inwestują, rozwijam swoje pasje. Dużo moich znajomych też tak ma. Jeśli nie pracują dla korpo, to mają swoje firmy. Oczywiście, że jest patologia i sebixy, ale kto mi każe z nimi się przyjaźnić?
  • Odpowiedz
@asique: Właśnie wydaje mi się, że dla ambitnego, młodego człowieka (nie sebixa) ważniejszy nawet niż kasa jest fakt, że są doceniani i mogą się rozwijać. W Polsce jak próbujesz zrobić coś nietypowego albo innowacyjnego, to zaraz znajdzie się ktoś, kto sprowadzi Cię do pionu, ogólnie przypomina to walenie głową w mur.
  • Odpowiedz
  • 0
@aloalo83: o rly? A to niby dlaczego? Bo sam się zastanawiam ;) może tym, że wykonuje prace, której w Polsce bym sobie sam zazdrościl? ;)

To ze myślę jak zarobić w inny sposob niż ciulanie? Wyjaśnij proszę ;)
  • Odpowiedz
@sorek: to inaczej, jaki procent Twoich... "dawców" pracuje za stawkę znacząco wyższą niż minimalna?

Nie zrozum mnie źle, ja do Ciebie nic nie mam. Chodzi mi tylko o to, że takie ułatwianie startu jest korzystne szczególnie dla osób które nie są w stanie same tego ogarnąć / załatwić z Polski przed przyjazdem. A to z kolei sugeruje, że Twoją grupą docelową są ludzie, którzy na emigracji nie będą (przynajmniej na
  • Odpowiedz