#internety ipfw add 90 allow tcp from me to any 80 setup keep-state ipfw add 100 allow tcp from any to $odns 53 setup keep-state ipfw add 110 allow udp from any to $odns
@kradzionyLogin: Tutaj jest moj firewall ogolnie dziala to tak, ze "keep-state" utrzymuje mi ruch "from me" czyli nawiazany przeze mnie a regolka 500 odrzuca polaczenia na portach nie otwartych oraz polaczenia ktore nie zostaly nawiazane przeze mnie. Po logach wiem, ze jest ruch jak na zakopiance w sezonie ogorkowym
#internety ipfw add 005 allow tcp from me to any 80 setup keep-state out ipfw add 006 allow tcp from me to any 443
20 lat temu w polskim slangu młodzieżowym dominowały: beka, maniura, przychlast, żal kropka pl, kozacki, czaisz. niemożliwe, że jestem już tak stara i niektórych słów używam do dziś. ._.
Mirki. Progres jest. Internety dzialaja ale nie dziala google i TOR. help :(
@Handy: #mindfuck
Firefox can't establish a connection to the server at www.google.com#internetyipfw add 90 allow tcp from me to any 80 setup keep-stateipfw add 100 allow tcp from any to $odns 53 setup keep-stateipfw add 110 allow udp from any to $odnsjeszcze TOR
@Handy: to już musisz sam pokombinować, bo nie używam i średnio wiem z czym to się je.
zamykam temat
zobacz listę serwerów #tor: https://torstatus.blutmagie.de/
Komentarz usunięty przez autora
#internetyipfw add 005 allow tcp from me to any 80 setup keep-state outipfw add 006 allow tcp from me to any 443