Wpis z mikrobloga

mireczki jaki #linux zamiast #windows7 który się psuje coraz bardziej a potrzebny jest mi coraz mniej

nie umiem się zdecydować czy może #ubuntu czy może #mint czy jeszcze inna dystrybucja, pomóżcie
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@franekfm: podobny nie musi być bo linuksów używam długo i się ich jako tako nie boję

póki co chyba wezmę Minta z Cynamonem i zobaczę jak będzie
  • Odpowiedz
@FLAC: Albo Mint albo Ubuntu. Ja u siebie mam Minta z Cynamonem i sobie chwalę. Miałem przez chwilę nowe Ubuntu ale Unity coś mi nie podeszło, może kubuntu albo xubuntu wyglądają lepiej. Z "entry level" linuxów warto też się zastanowić nad Fedorą, kolega używa i wygląda całkiem dobrze
  • Odpowiedz
@FLAC: mint z xfce lub mate, cinnamon chociaż ładniejszy bywa niestabilny, poza tym inne buntowe standardy jak xubuntu też będzie ok a jak lubisz kde to nowego netrunnera spróbuj
  • Odpowiedz
@fervi: @cruc: @vfjpl: @tyratron: ściąga się Mint z Cynamonem, jak nie będę zadowolony to najwyżej zmienię choć już go kiedyś używałem i było ok

mam SSD więc instalacja linuksa to kwestia 15 minut, tyle mogę poświęcić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@FLAC: mint z cynamonem ok, sam używam ale jest trochę delikatny, uważaj jak będziesz aktualizował cokolwiek z grafiką wspólnego przy zamkniętych sterach
  • Odpowiedz