Wpis z mikrobloga

Najlepszy kurs Python'a? Potrzebuję dobrze wytłumaczone których narzędzi używać, jak instalować pluginy, ułożyć sobie profesjonalnie pracę narzędzi. uczyłem się już na codeacademy no ale potrzebuję teraz napisać program i nie wiem za bardzo jak się za to wziąć. Szukam czegoś na Youtube, tak żebym wiedział co gdzie się robi. Pomóżcie, mireczki ;)

#python #programowanie #tutorial #naukaprogramowania
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najlepszy kurs Python'a? Potrzebuję dobrze wytłumaczone których narzędzi używać, jak instalować pluginy, ułożyć sobie profesjonalnie pracę narzędzi.

@rocendroll: nie szukasz kursu pythona tylko kursu program do klikania zeby wydawalo sie, ze programuje w pythonie.
  • Odpowiedz
@rocendroll: znajdź jakiegoś blogera hakera i spytaj go o środowisko jakiego używa. Jeśli jesteś początkujący to skup się na pisaniu bo skończysz jak randomy ode mnie z studiów co do oddania formatki w c# instalowali VS i mssql w wersjach ultimate.
  • Odpowiedz
@rocendroll: Pewnie ciężko będzie znaleźć tutorial "jak to się robi w Pythonie". Stawiam, że łatwiej znaleźć informację "jak to się robi w Django/Flask/cokolwiek". Na szczęście sprawa jest w miarę prosta: standardowo używa się virtualenv, biblioteki instalujesz przez pip (zazwyczaj spisane masz w requirements.txt) w ramach aktywowanego virtualenv. Wpisz sobie te dwa hasła w google, na pewno coś znajdziesz.

Jeśli chodzi o IDE, chyba jedynym sensownym rozwiązaniem jest PyCharm. Warto
  • Odpowiedz
mirki rozumiem że jestem zielony w tym, ale spokojnie z tymi postami. Dzięki @co_to_sie_stanelo: sprawdzę PyCharm (próbowałem używać Pycripter - mogę pisać w sublime 3? ) właśnie o to chodzi, widzisz nie wiem czemu tak, ale w tych początkach trafiam na pierdyliard problemów po kolei (np. pyscripter nie działa w wersji 3.4.3, nie chce mi się zainstalować pip, nie mogę zainstalować plugina, w plikach plugina nie ma plików które mają
  • Odpowiedz
Mirki błagam bo zwariuję, nadal nie mogę zainstalować tego gówna (plugina, nie pythona) . Plugin eyeD3
przez pip nie wchodzi bo błąd, przez konsole (przez polecenia co by się dostać do tar/tgz) nie wchodzi bo błąd, w środku nie ma żadnych plików którymi miałbym to zainstalować. Czemu, czemu to musi być tak nieintuicyjne?! Dalej trwam przy swoim że mam projekty które chcę zrobić i chcę nauczyć się Pythona.chociaż. ale zniechęciłem się już
  • Odpowiedz