Wpis z mikrobloga

@flager: Dobre seriale charakteryzują się tym, że ludzie nie mówią jaka część się im podobała tylko mówią o całym seriale ogółem. Nie sztuką jest zrobienie kilku dobrych epizodów gdy masz ich 100. Sztuką jest trzymać poziom i mieć spójną, ciekawą fabułę. On nie jest traficzny i da się go oglądać, ale ostatnie odcinki to przewijałem wiele razy po kilka sekund tak, że oglądnąłem odcinek w ~20min. Za dużo nieistotne p---------a,
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: przecież napisałem, że mi się ogólnie jako całość ten serial podoba, a jedynie zaznaczyłem, że sezon z więzieniem jest moim ulubionym.

Dobre seriale charakteryzują się tym, że ludzie nie mówią jaka część się im podobała tylko mówią o całym seriale ogółem.

Wg mnie jak najbardziej można w dobrym serialu zaznaczyć, że jakiś sezon podobał się najbardziej.
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: sezon z więzieniem wyróżniłem, bo podobał mi się wyjątkowo ten klimat, próba znalezienia własnego miejsca, rywalizacja z inna grupą kierowaną przez gubernatora.
  • Odpowiedz
@katinka: Zależy co się komu podoba. Pierwszy sezon TWD był bardzo dobry. Gdyby się tego trzymali zamiast zwalniać osoby odpowiedzialne za jego sukces i ciąć budżet to może miałby coś do zaoferowania.
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: Bo nie da się zrobić dobrego filmu/serialu o Zombie. Zawsze są te w---------e niespójności, już pomijając nawet sam pomysł, że ktoś wiecznie "nieżyje", nie musi nawet jeść ani pić i nie działa na niego generalnie nic poza rozwaleniem głowy. Pamiętam jak w jednym odcinku TWD syn szeryfa wyrwał się z rąk zombie, a parę minut później to samo zombie rozerwało rękami brzuch dorosłego gościa... (_
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: Pierwszy sezon byl dobry, bo nowa tematyka i krotki. Tematyka zombie w TV byla nowa i ludzie zastanawiali sie, jak to bedze ugryzione.

Potem niestety wyszlo na jaw, ze TWD jest k------o nudne i to, co powinno sie zdarzyc w dwoch odcinkach, w tym serialu trwa caly sezon.
  • Odpowiedz