Aktywne Wpisy
heksengerg +227
PeterWeiss +753
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Jeśli będzie 100 plusików wylosuje spośród plusujących grę na steam: Orcs Must Die! 2: Complete Pack
#rozdajo #rozdajosteam #csgo #ace #clutch
Zdradzę Ci sekret, przed każdym strzałem naciśnij przycisk odpowiadający ruchu w przeciwnym kierunku, czy strzelasz z m4 czy z ak47 czy z awp jak idziesz w prawo zaraz przed strzałem naciśnij "a". Wtedy zatrzymasz się w miejscu, czyli pierwsza kula zawsze pójdzie tam gdzie masz celownik.
Wystarczy mieć dobry refleks i celować w głowę, zagrać z głową użyć smoke, flesha czy nawet wabika. Grając z AWP masz małą możliwość operowania granatami grając 1 na 1, bo awp wyciąga się przez lata.
@twardziel_psychopata: I tak byłeś słaby skoro uważasz, że AWP jest za mocna. Ten na filmiku gra za jakimiś gównami, z normalną rangą od razu by wyłapał głowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mulen:
Master guardian ileśtam :D 2 ak w randze, zbyt wielka ranga to to nie jest. Myślę że tutaj działał czynnik "5 na 1 wszystkich nas nie zabije"
COD też był fajny, ale tylko do MW2 :(
W dodatku jest drogie a w csie ekonomia się mocno liczy.
Jest mocne ale bez przesady...