Wpis z mikrobloga

@Howkin: Szczerze powiem, że myślałem, że za obrażenia wynikłe z takiego wypadku (i jego pochodne - jak zadośćuczynienie za niezdolność do pracy) płaci ubezpieczyciel sprawcy z OC.
  • Odpowiedz
Powiem tylko tyle, p--------z od rzeczy! Kraje Ci się pomyliły. Polska to akurat jedno z tych miejsc, w których żyje się najlepiej, jest w pierwszej 30. Generalnie w Polsce się żyje pozytywne, jak w innych krajach Zachodu, a takie jęczenie jest głupie i męczące. Przez wasze narzekania popadłem w stan apatii, bo mnie ta śpiewka znudziła.
  • Odpowiedz
@Howkin: Współczuje. Sam miałem wypadek z nieswojej winy, rok chodzenia po sądach i jeszcze orzekli, że to ja jestem sprawcą. Na szczęście nie miałem żadnych trwalszych obrażeń. Czym jechałeś?
  • Odpowiedz
@Howkin: Pociesze Cie:
Kumpel mial w zeszlym roku wypadek w pracy. Kilkutonowa prasa ktora nie powinna sie ruszyc przycisnela mu przedramie tak ze wyl z bólu. Zanim go wyciagneli pomiazdzylo mu troche nerwy. Przeszedl 5 operacji i teraz mimo ze moze ruszac (tylko troche jest ruchowo ograniczona) to nie ma czucia w trzech palcach, a we wskazujacym i kciuku tylko okolo 30% czucia ma. Prawdopodobnie juz nigdy czucia nie odzyska.
  • Odpowiedz
@Howkin: motory to zło, dwóch moich kolegów miało wypadki na motorze, jeden złamał łopatkę ale już mu się zrosło i normalnie funkcjonuje, drugi ma niewładną nogę, a mój brat cioteczny zginął na motorze, także motory to złooooo
  • Odpowiedz
@Howkin: Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć czy OC chroni sprawcę wypadku finansowo w takich sytuacjach?

Bo jeśli nie, to jest to tragedia dla obu stron tej przykrej sytuacji, bo raczej nie sądzę aby ktoś z premedytacją spowodował taki groźny wypadek.
  • Odpowiedz
Czemu ci co tak narzekają na tą Polskę jeszcze w niej siedzą ??? Wypad budować czwartą rzeszę, potraficie tylko biadolić jak to pracy nie ma i jak to was w dupe zus rucha.. biedactwa bo takie wykształcone bo magistry i pracy nie ma szkoda tylko że z wydziałów produkujących bezrobotnych socjologie politoligie pierogologie...
  • Odpowiedz
@Howkin: samemu będzie ciężko z ZUS. Najlepiej znaleźć znajomego który tam pracuje lub pracował. Byłeś osobiście czy listowo? I tak jak ktoś pisał wyżej renta od sprawcy.
  • Odpowiedz
@Howkin: Dopiero po wypadku zdałeś sobię sprawę jak bardzo ten kraj jest z-----y? Szkoda, że niektórzy potrzebują tak silnego impulsu by zrozumieć, że tego kraju nie ma co próbować naprawić; należy z niego s--------ć, aby nie zniszczyć życia sobie i co najważniejsze swojej rodzinie.
  • Odpowiedz