Wpis z mikrobloga

How I became Junior Ruby on Rails Developer with a bit of luck - czyli instrukcja dla wykopków, które by chciały robić w #programowanie i mieć 15k ;)

"One last point — don’t wear suit if you are going to company that develops Ruby on Rails applications, you will look stupid."

http://przemekmroczek.com/post/100924166600/how-i-became-junior-ruby-on-rails-developer-with-a

#ruby #rubyonrails #ror #webdev
normanos - How I became Junior Ruby on Rails Developer with a bit of luck - czyli ins...

źródło: comment_ZsTaMPTffYGM4BzCJ4efcNy9rqTK3fsc.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
@Ginden: Ale żeby zostać w firmie dłużej niż się zorientują że nie kojarzysz o co biega. Bardzo mi się podoba Ruby prezentuje się znakomicie estetycznie :P
  • Odpowiedz
Mam mase video tutoriali o Ruby, czy to zrobi ze mnie po miesiącu junior developera jak mówi urban legend?
  • Odpowiedz
@normanos: Tak się nauczyłem developerki, więc wiem że tylko czas i chęci są potrzebne a pytam cały czas o ten potrzebny czas bo nikt nie odpowiedział łaskawi webdvevianci :P
  • Odpowiedz
Ale żeby zostać w firmie dłużej niż się zorientują że nie kojarzysz o co biega.

@go3: Zanim zostałem administratorem bazy danych, nie umiałem SQL więcej niż proste joiny i selecty. :P
  • Odpowiedz
Tak się nauczyłem developerki, więc wiem że tylko czas i chęci są potrzebne a pytam cały czas o ten potrzebny czas bo nikt nie odpowiedział łaskawi webdvevianci :P

@go3: Ruby jest specyficzny, jeżeli chodzi o RoR nie sprawia jakiś większych problemów w naucę jeżeli stawiałeś już wcześniej serwisy znasz MVC i ogarniasz ogólną webdeveloperkę.
Najwięcej bólu przy RoR'ze jest z konfigurowaniem serwera produkcyjnego. Zdecydowanie nie polecam RoR'a na małe serwisy.
  • Odpowiedz
@go3: każdy jest inny, nie ma jednej prawilnej odpowiedzi. Moim zdaniem poł roku, rok to minimum. ale też każdy startuje z innego poziomu i pewnie co innego jak ktoś ma sie tego nauczyć z zerowym doświadczeniem i co innego jak ma sie tego od zera nauczyc ktoś kto ma juz wiele lat seniorskiej kariery w innym jezyku.
  • Odpowiedz