Wpis z mikrobloga

Mircy co się dzisiaj #!$%@?ło, mało mi serce z wysiłku z klatki nie wyskoczyło.

Polazłem sobie ze znajomym na kręgle niedaleko domu. Nagle dostaję sms-a od mojego #rozowypasek 'wracaj szybko do domu, ktoś się próbuje włamać'. Daleko nie miałem, bo jakieś 700 metrów, ale z moją wagą był to niemały wyczyn. Pędząc chodnikiem niczym czołg przedzierałem się przez ludzi (dzisiaj w UK Boxing Day więc było ich sporo), aby dotrzeć jak najszybciej do domu. Ludzie na mój widok zaczęli ustępować mi z drogi niczym karetce - w sumie to przy zderzeniu z karetką pewnie mieliby większe szanse na przeżycie. Wpadam do bloku (blok okamerowany z każdej strony i wejście na klucz), lece do drzwi, za klamkę - zamknięte - myślę sobie 'udało się, narzeczona cała w domu pewnie'. Otwieram drzwi kluczem, a mojej Kobitki nigdzie nie ma, zacząłem ją wołać więc wylazła z szafy z największym (ostrze ok 35cm) nożem w domu. Mówi, że siedziała przy kompie i ktoś przy zamku majstrował. U mnie puls 1200, nawet gdybym kogoś zastał w domu to po jednym machnięciu ręką padłbym jak długi. Pomyślałem, dobra, zostaję w domu na wszelki wypadek. Dziewczyna wniebowzięta bo rycerz na białym rumaku nadjechał i będzie jej strzegł. Odpaliliśmy serial i siedzimy. NAGLE ktoś #!$%@? majstruje mi przy drzwiach. Zerwałem się, wziąłem ten sam nóż, a w drugą łapę złapałem wałek, dla lepszego rażenia. Lece do drzwi, serce wali jak szalone, nigdy #!$%@? więcej horrorów, zaraz będę walczył o moje ziemie z jakimś rzezimieszkiem. Łapę oddech, ocieram pot z czoła, otwieram drzwi, a tam...

Wyrwałem chwasta

#coolstory #truestory #takbylo #strach
  • 14
@Pan_Wilk: 4 Listopada u nas w domu pojawiły się ozdoby Bożonarodzeniowe wraz z choinką bo 'później już nie ma sensu, a Świętami się trzeba nacieszyć'. W tym roku byliśmy szybsi niż TESCO

Edit: Zapomniałem dodać, że ja protestowałem i nie chciałem tak szybko stroić domu. Ale tutaj nie wygrasz bracie...
@KubaJam: wiatr? W bloku? Serio?

@h3lloya: ktos powiedzial, ze klatka jest zamknieta? Cala klatka schodowa i drzwi wejsciowe do domu sa na zewnatrz (na powietrzu), ale wewnatrz budynku. Mamy male patio w srodku