Wpis z mikrobloga

Miraski. Przymierzam się do zakupu jakiegoś monitorka 27 cali i zauważyłem, że za nieduże pieniądze można dostać monitor LG z 3D i tunerem TV. Czy ktoś z Was ma albo bawił się takim monitorem 3D i może coś o nim napisać? Interesuje mnie zwłaszcza odświeżanie takiego monitora, oraz komfort użytkowania 3D (czy oczy nie bolą, nie mruga itp.) Nie mogę znaleźć jakiś sensownych testów w necie.

Interesują mnie takie modele - http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=monitor+27+3d&search_scope=wszystkie+działy&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-2-e-1218

#pcmasterrace #komputery #hardware
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vdr: w każdym telewizorze i monitorze LG z 3D masz technologię Cinema 3D - czyli system pasywny, polaryzacyjny. Taki jak w kinie. Dużo lepsze rozwiązanie od technologii Samsunga, który ma okulary działające na zasadzie przysłony (duża częstotliwość zakrywania na przemian lewego i prawego oka.

Komfort zależy w dużej mierze od samego człowieka. Ja nie mogę oglądać obrazu przez okulary samsunga bo od razu zaczynają mnie boleć oczy. Ale polaryzacyjne 3D
  • Odpowiedz
@jurny_juhas: Technologia aktywna to syf jakich mało, okulary się rozładowują, są ciężkie i drogie, mają po około 50Hz i wystarczy spojrzeć na jakieś źródło światła i widać ich migotanie. Głowy też nie możesz przekręcić, bo zaraz tracisz efekt 3D. Pasywna ma tę zaletę, że okulary są tanie jak barszcz i mogą być używane przez osoby, które noszą okulary korekcyjne.

@vdr: Fajną sprawą jest konwerter z 2D do 3D.
johann89 - @jurny_juhas: Technologia aktywna to syf jakich mało, okulary się rozładow...

źródło: comment_NZNoYHz6FWNQzlYyfeQzFzpQwrbZrxze.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz