@Niedokonczone_Zdani: Smutne, ale bardzo prawdziwe. Małe #truestory - moja szwagierka w marcu urodziła synka, teraz planuje wrócić do pracy (rynek kapitałowy,instytucje finansowe, doradztwo, etc.). Była już na kilku rozmowach kwalifikacyjnych, za każdym razem wszystko szło bdb., ale koniec końców dziękowali i tyle. Po ostatniej rozmowie zadzwoniła do firmy i zapytała szefa o co chodzi - czy ma braki w wykształceniu, czy może za małe doświadczenie? Facet na to:
@Cytryndor: Oficjalnie nie wolno im zapytać (ale wielu pracodawców tego nie przestrzega), w tym wypadku: obrączka i luźna pogawędka po rozmowie, w której dała się podpuścić. Teraz już wie, żeby nic nie mówić.
@platkiowsiane: W sensie to wolny rynek powoduje że młoda kobieta która jest w ciązu a potem urodzi dziecko ma taką ochronę, że pracodawca woli gorszego pracownika, ale bez ryzyka że nagle straci pracownika, będzie za niego płacić, będzie musiał szukać zastępstwa a potem jeszcze przyjąć ponownie do pracy mimo że taki ktoś może wylecieć kompletnie z obiegu.
Ja się firmom wcale nie dziwię. Moja ciotka (która jest przesympatyczną osobą) przez naście lat była na macierzyńskim w jednej firmie. Nie wiem czy pracowała tam faktycznie choć parę miesięcy, co się kończył urlop macierzyński, to następna ciąża. Gdybym miał takiego pracownika, to bym chyba dostał załamania nerwowego.
@Werdandi: Ze skrajności w skrajność. A nie może urodzić i wrócić do pracy? Market straci przez to tyle, ile nabija się na jednej kasie w godzinę podczas weekendu.
@Werdandi: A to, że średnio raz w tygodniu odbywam tutaj dyskusję na temat rynku pracy i powyższe zdanie czytałem już tyle razy, że nawet powieka mi nie drga jak je widzę.
@Niedokonczone_Zdani: facet będący wyrocznią, bogiem (kij wie) daje ultimatum babeczce. Ta udziela błędnej odpowiedzi, przez co ku uciesze januszów i innych zwolenników KNP ląduje za karę za kasą.
Kiedy w półfinale zawodów o negowaniu holokaustu i #ocieplaniewizerunkuadolfahitlera pokonałeś Korwina i myślisz, że już będzie z górki, a tu na scenę wchodzi sam Netanyahu.
źródło: comment_l4HeCaXXu060ZNO79zLxu8A1Y0DMQF9n.jpg
Pobierz@Baron_Al_von_PuciPusia: nie ma letko, czeba sie wspinac po szczeblach kasjery
pracuj w skali życia mniej niż faceci (macierzyński, opieka nad dzieckiem, sialala)
dziw
Ziemowit, student I roku archeologii, wyborca KNP.
Nie wolno. Zmienianie płci to wymysły lgbt mające na celu zniszczenie polskiej rodziny.
Tak, to na pewno wolny rynek!
W WOlny rynku wszyscy by ją zatrudniali,
Ja się firmom wcale nie dziwię. Moja ciotka (która jest przesympatyczną osobą) przez naście lat była na macierzyńskim w jednej firmie. Nie wiem czy pracowała tam faktycznie choć parę miesięcy, co się kończył urlop macierzyński, to następna ciąża. Gdybym miał takiego pracownika, to bym chyba dostał załamania nerwowego.
Ziemowit, student I roku archeologii, wyborca KNP.
No tak lepiej żeby poszła po zasiłek ( ͡° ͜ʖ ͡°)