Wpis z mikrobloga

@majsterzpolski: momentami dziwię się, jak niektórzy potrafią mieć zadeklarowane tak niskie dochody na podstawie PIT i skarbówka się tym nie zainteresowała... Znajomy wyciągał maksymalną stawkę stypendium.
  • Odpowiedz
Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to że zazwyczaj dostają je osoby które jej nie potrzebują.

@Krs90: Potrzebujący też dostają. Ale z jednej strony u mnie na roku jest typ który dostaje max stypendium, uczelnia dopłaca jeszcze do akademika a on całe wakacje haruje, żeby móc studiować (dla niego warunek może oznaczać wypad) ale dostają też dobrze ubrani ludzie którzy podjeżdżają pod uczelnię samochodem ( 5 letnie samochody klasy średniej) a
  • Odpowiedz
A ja k---a ani grosza nigdy nie dostałem, człowiek wiąże koniec z końcem i jeszcze się musi łożyć na krętaczy i pijaczków
  • Odpowiedz
@mietko: chodzilo mi o to czy USOS dla kazdej uczelni jest taki sam czy inny. Ja na UWM mam taki sam, Ty masz taki sam wiec mozliwe ze ten system dla wiekszej liczby uczelni jest identyczny.
  • Odpowiedz
@apaczacz: u nas takie babole odchodziły z socjalami, że bania mała. Nie wiem jak to działa, ale ludzie ubrani od stóp do głów w dobre ciuchy i z własnymi furami dostawali socjal.
  • Odpowiedz
@FELIX90: ja nie wiem jak u mnie, ktos tam dostaje pewnie, nigdy mnie to nie interesowalo. Za to poznalem osobe, ktora ciagna socjal ile wlezie, bedac w bardzo dobrej sytuacji materialnej i chwali sie ze to na hehe imprezki bedzie.
  • Odpowiedz